Tek.no

Nyhet

Sony utsetter PlayStation 5-avsløring

Skulle opprinnelig ha blitt avholdt denne uken.

Illustrasjonsbilde.
LetsGoDigital/Sony/Skjermdump fra Twitter/montasje
Torstein Norum Bugge
2 Juni 2020 08:25

Sony annonserte for ikke lenge siden at de ville holde et PlayStation 5-arrangement den 4. juli, hvor de for første gang skulle vise frem en rekke av de kommende spillene.

Frem til nå har vi bare fått en rekke detaljer om maskinvaren, men ikke sett noe av spillene. Det kan det bli en stund til.

I en melding på Twitter skriver Sony at arrangementet er utsatt på ubestemt tid. Denne gangen skyldes det ikke coronaviruset, men heller de pågående opptøyene i USA. Sony skriver blant annet at de «...vil tre tilbake og la andre, viktigere stemmer nå bli hørt»:

Skulle strømmes live

At Sony i det hele tatt skulle ha en PlayStation 5-lansering har vært langt fra uproblematisk uansett, gitt situasjonen med Covid-19 og karantene verden over. I lys av dette var Sonys plan å ha en livestrømmet arrangementet man kunne følge fra de tusen hjem.

Sannsynligvis vil det uansett bli dette som skjer når Sony omsider bestemmer seg for å gjennomføre lanseringen, ettersom koronaviruset kommer til å påvirke verdenssamfunnet godt ut over 2020 etter dagens prognoser.

Slik ser PlayStation 5-kontrollen ut.
Sony

Foreløpig har ikke Sony meldt om noen endring i når konsollen vil komme i salg, heldigvis. Den datoen er satt til desember, noe som fortsatt står skrevet svart på hvitt på Sonys egne hjemmesider. Med andre ord er det nok ikke rent få som vil se PlayStation 5-konsoller under juletreet i år.

Det eneste offisielle bildet vi hittil har fått av PlayStation 5 er ikke av spillkonsollen, men den nye kontrolleren. Den ble avduket separat, som en forsmak på designfilosofien Sony vil bruke i «neste generasjons» konsoll. Ja, også har utviklerversjonen av PlayStation 5 sannsynligvis blitt lekket, men den er nok designet for å ligne minst mulig på det endelige produktet, og gir sånn sett flere spørsmål enn svar.

Les også
PlayStation 5 kommer til å bli mye dyrere enn Xbox Series X
annonse

Les også