Tek.no

Nyhet

Nå kan du laste ned og spille Valorant

Blir dette den nye farsotten?

Riot Games
2 Juni 2020 08:55

Valorant er det første, store spillet fra League of Legends-utvikler Riot Games på over 10 år, og som vi skrev om for et par uker tilbake skulle spillet lanseres 2. juni. Med andre ord: vil du teste ut det som muligens kan bli årets nye farsott blant gratis skytespill, så er det bare å gå til Valorants nettside og følge instruksjonene.

At det er Riot Games som står bak Valorant er en av hovedgrunnene til at det er knyttet store forventninger til spillet, men det har også blitt behørig dekket av spillstrømmere på Twitch.

Dermed har «hypen» bygget seg kraftig opp, og i likhet med spill som Fortnite og Apex: Legends kan Valorant fort vise seg å bli et spill med voldsom popularitet. Noe annet spillet deler med de to ovenfornevnte spillene er at det er helt fullstendig gratis, noe som utvilsomt er en stor fordel for å trekke massene til seg.

Pengene vil i stedet dekkes inn gjennom kosmetiske oppgraderinger og lignende som kan kjøpes i spillets klient, men som ikke skal gi noen fordel i selve spillet. Igjen, akkurat som i eksempelvis Fortnite og Apex: Legends, altså. Under kan du se en sniktitt på «gameplay» fra Valorant:

Lanseres med kjøpbart «battle pass»

Valorant er utformet som en slags kombinasjon av mekanikkene fra Overwatch og Counter Strike, med 5 vs 5 spillere, men Riot har selv sagt at de planlegger flere kart og spillmodi etterhvert.

Om dette vil inkludere en form for «battle royale», som jo har vært den store farsotten de siste årene, vites foreløpig ikke.

Slik ser det ut når du spiller Valorant.
Riot Games

Det som vites er at det vil være et «battle pass» her, og at det vil koste omtrent 10 dollar. Eller i norske kroner: rundt en hundrelapp. Med dette battle passet får du ulike skins, poeng, titler og andre visuelle forbedringer, samt også «kontrakter» som lar utføre oppdrag for å låse opp andre belønninger.

Valorant finnes foreløpig kun til Windows, men det ryktes at det også vil bli lanseringer på konsoller og muligens også på mobile platformer etterhvert. Spillet krever omtrent 7,3 GB ledig plass.

Les også
Ny sesong av Fortnite utsatt igjen
annonse

Les også