Tek.no

Nyhet

Netflix vil deaktivere kontoer som ikke brukes

– Vil ikke at noen skal betale for noe de ikke bruker.

Niklas Plikk, Tek.no
22 Mai 2020 11:42

I en pressemelding fortalte Netflix torsdag denne uken at de skal be brukere som ikke har sett på noe innhold på tjenesten det siste året om de ønsker å beholde abonnementet sitt. Svarer de ikke, blir kontoen automatisk kansellert.

Selskapet har visst allerede sendt ut e-poster til noen brukere om dette, og sier de planlegger å varsle alle som ikke har sett noe på plattformen de siste 12 månedene etter de ble medlemmer om de ønsker å beholde kontoen.

– Det siste vi ønsker er at noen betaler for noe de ikke bruker, skriver Netflix i pressemeldingen.

Gjelder bare en brøkdel brukere

Ifølge Netflix representerer de inaktive kontoene bare et par hundretusen brukere. Eller mindre enn en halv prosent av hele medlemsbasen. Netflix skal allerede ha vært klar over dette, og beregnet det inn i regnskapet sitt. Dermed blir det neppe noen røde tall på regnskapet skulle alle «spøkelseskontoene» deaktiveres som en følge av det nye initiativet.

Man kan dog lure på hvor lenge Netflix har vært klar over de ubrukte kontoene, og hvorfor det har drøyd frem til nå før de gjør noe med problemet. Gitt at de ikke ønsker «at noen betaler for noe de ikke bruker».

Netflix, som nylig kunne skryte av 182 millioner aktive brukere, sier at hvis kontoen blir kansellert, enten automatisk eller av brukerne selv, vil det være enkelt å reaktivere kontoen.

Så lenge man gjør det innen ti måneder vil fortsatt favoritter, profiler, innstillinger og kontodetaljer være som da du forlot dem.

Les også
Har Netflix satt opp kvaliteten igjen? Ting kan tyde på det
annonse

Les også