Tek.no

Nyhet

Tesla innfører månedsbetaling for en rekke funksjoner

Navigasjon forblir gratis for alle, men resten vil koste penger.

Vanlig navigasjon vil forbli gratis, mens musikkstrømming via mobildata vil koste penger.
Niklas Plikk, Tek.no
Niklas Plikk
9 Des 2019 08:04

Tesla skal snart begynne å ta betalt for en rekke funksjoner i bilen som krever mobildata. Det melder en rekke nettsider, deriblant Teslarati og Electrek, som påpeker at beskjeden først ble kommunisert i sommeren 2018 til daværende Teslaeiere.

Nå, omtrent halvannet år senere, har kunder begynt å motta e-poster om at de snart vil måtte betale en månedsavgift på 9,99 dollar (91,80 kroner) hvis de vil fortsette å ha tilgang til bilens funksjoner som krever mobildata.

Dette forsvinner

Vanlig navigasjon vil være tilgjengelig uansett om du betaler eller ei.

Du vil imidlertid miste live trafikkvisualisering hvis du ikke betaler samt satelittvisning av kartet. Funksjoner som musikkstrømming via Spotify, videostrømming via YouTube eller Netflix, Caraoke og nettsurfing vil være tilgjengelig, men bare via WiFi. Dette kan du løse ved å bruke mobilen din som internettkilde.

PakkerStandard (Gratis)Premium (9,99 dollar i måneden)
NavigasjonKrysse avKrysse av
Live trafikkvisualiseringByttKrysse av
Kart med satelittvisning ByttKrysse av
Videostrømming*ByttKrysse av
Caraoke*ByttKrysse av
Musikkstrømming*ByttKrysse av
Internettsurfing*ByttKrysse av

*Tilgjengelig via WiFi

Vi har forsøkt å få kontakt med Tesla Norge for å bekrefte at dette vil gjelde norske kunder, når det i så fall intreffer og hva den norske prisen blir. Det virker imidlertid høyst sannsynlig at det også vil gjelde her i Norge, hvor spesielt Tesla Model 3 har solgt som varmt hvetebrød det siste året.

Alle som har kjøpt en Tesla før 1. juli 2018 vil for øvrig slippe å betale, og får tilgang til selv de mest datatunge funksjonene i hele bilens levetid.

annonse

Les også