Til hovedinnhold

Apples nye Mac-er vil støtte Thunderbolt

Til tross for at det ikke er Intel på innsiden.

Også Apples nye Mac-er vil støtte Thunderbolt.

Det ble stor oppstandelse i teknologientusiastkretsene da Apple på utviklerkonferansen WWDC annonserte at de nå ville gå bort fra Intel og over til sine egne prosessorer i Mac-ene fremover. Det stilte imidlertid et stort spørsmål også: hva ville skje med Intel-spesifikke teknologier? Nå har The Verge fått bekreftet at i alle fall Thunderbolt blir med videre:

– [...]Våre kunder nyter godt av farten og fleksibiliteten Thunderbolt gir hver eneste Mac. Vi vil fortsette å satse på fremtiden til Thunderbolt, og vil støtte standarden i Mac-er med Apple-baserte prosessorer, sier en talsperson for Apple.

Thunderbolt er en Intel-utviklet standard for overføring av data i svært høye hastigheter, og har vært standard på Apples Mac-er siden 2011. Standarden muliggjør blant annet grafikkakselerasjon med et eksternt grafikkort, eller tilkobling av ekstremt mange enheter til én og samme port.

Og så langt har altså kun Intel-baserte produkter fått grønt lys til å bruke teknologien.

Bekreftet samtidig Thunderbolt 4

Ipad Pro med USB Type-C og Apple-prosessor: støtter ikke Thunderbolt.

Nyheten om at Apple vil fortsette å bruke Thunderbolt i sine ARM-baserte Mac-er kommer samtidig som at Intel annonserte sin nyeste standard: Thunderbolt 4. Denne samler alle de mange ulike USB Type-C-standardene til én kabel, og krever at innganger med støtte må kunne drive enten to 4K-skjermer eller én 8K-skjerm, og ha fart på opptil 32 Gbps over PCIe-båndet.

Samtidig kommer selvsagt også et lass med nye Thunderbolt 4-dongler, docker og annet eksternt utstyr for bruk med den nye standarder. Intel vil også kreve at alle «tynne og lette» maskiner som krever mindre enn 100 watt lading ha minst én Thunderbolt 4-port.

Alt dette er nok også dekkende for Apples kommende maskiner, som alle forventes å være strømgjerrige og tynne. Det at Apple skal støtte Thunderbolt-standarden i sine nye Mac-er er egentlig mest overraskende i lys av at deres eneste USB Type-C-produkt med egen prosessor i, iPad Pro, nettopp ikke støtter Thunderbolt.

Les også
Hevder Apples første ARM-maskiner vil være MacBook Pro 13 og iMac
annonse