Til hovedinnhold

Ny Chrome-oppdatering kan gi betydelig bedre batteritid

Google jobber med å begrense Javascript på bakgrunnsfaner. Det ser ut til å gi bedre batteritid.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Googles Chrome er kjent for ikke å være spesielt snill mot batteritiden på bærbare PC-er, men en ny oppdatering skal ifølge The Windows Club bidra til å bøte på det.

I Chrome-versjon 86 tester nemlig Google ut å begrense Javascript på alle faner du har i bakgrunnen i nettleseren til én «oppvåkning» i minuttet.

Javascript brukes blant annet til å følge med på hvor langt ned på siden du har scrollet, om du samhandler med annonser og liknende - som i stor grad er unødvendig på faner du ikke bruker aktivt.

To timer ekstra

I en intern Google-test som The Windows Club gjengir forlenget det å begrense Javascript i bakgrunnen batteritiden med hele 28 prosent, som for den aktuelle laptopen var rundt to timer. Denne testen var riktignok noe ekstrem: 36 tilfeldige bakgrunnsfaner åpne, med en helt tom fane i forgrunnen.

Testen viste også at Apples Safari fortsatt er bedre, og holdt rundt en time lenger i samme test, men Safari gjør allerede det Google jobber med, altså å begrense Javascript-timer-oppvåkninger til én i minuttet. Safari holdt over ni timer i alle tre testrundene, mens Chrome ga seg etter mellom 8,2 og 8,8 timer.

Med en Youtube-video spillende i fullskjerm og fortsatt 36 faner kjørende i bakgrunnen var forskjellene mindre. Da ga maskinen seg etter 4,6–4,7 timer uten oppdateringen, mens oppdateringen ga 36 minutter ekstra batteritid eller cirka 13 prosent.

At en funksjon testes er naturligvis ikke det samme som at den vil bli lansert, men den vil i tilfelle bli tilgjengelig både til Windows, Mac, Linux, Android og Chrome OS.

annonse