Tek.no

Nyhet

Nå kommer de mekaniske smartklokkene

Hybrid Manufacture er en sveitsisk «hybridklokke».

Frederique Constant
26 Feb 2018 13:37

Smartklokker kommer i mange varianter, og en del tilstreber også å ligne mer på vanlige klokker for å ikke støte fra seg de estetisk bevisste. Nå har det kommet en ny modell som trolig vil glede denne kundegruppen. Som blant andre nettstedet Wearable melder har nemlig en mekaniske smartklokke nå sett dagens lys.

Det er den sveitsiske klokkeprodusenten Frederique Constant som har avduket den nye klokken, som har fått navnet Hybrid Manufacture.

Som navnet antyder omtales klokken som en hybrid. Det innebærer at den kombinerer de elektroniske og mobilkompatible egenskapene vi forbinder med smartklokker med de mekaniske egenskapene vi forbinder med «ekte» armbåndsur av høy kvalitet.

Klokken har både mekaniske og elektroniske komponenter, som visstnok ikke skal forstyrre hverandre takket være spesialdesignet klokkehus.
Frederique Constant

God batteritid

Klokken har en elektronisk modul som gir klokken mulighet til å kommunisere med en egen mobilapp og som byr på mange av de vanlige smartklokkefunksjonene som aktivitetssporing og søvnsporing.

I tillegg har den altså mekaniske deler i form av tannhjul og andre fysiske, bevegelige komponenter. Produsenten skriver at en utfordring ved designet av klokken var å forhindre magnetiske forstyrrelser mellom de mekaniske og elektroniske komponentene, men dette taklet de ved hjelp av et patentert, anti-magnetisk klokkehus.

Av andre tekniske spesifikasjoner har klokken en diameter på 42 millimeter og en batterilevetid på høyst respektable syv dager. Den er vanntett ned til en dybde på 50 meter. Kanskje ikke helt overraskende er ikke klokken direkte billig, med en pris i produsentens nettbutikk på 3245 dollar, cirka 25 500 kroner.

Frederique Constant selger klokker gjennom diverse norske forhandlere, så den blir nok tilgjengelig her også etter hvert, men det er uvisst til hvilken pris.

Mekaniske smartklokker er riktignok ikke en helt ny oppfinnelse, og vi har tidligere sett tilsvarende konsepter fra både nykommere og etablerte aktører, men Frederique Constants nye modell ser ut til å være blant de første kommersielt tilgjengelige modellene i denne kategorien.

Sveitsiske TAG Heuer lager også smartklokker: De er fremdeles veldig dyre, men det har kommet billigere modeller »

Les også
Nå blir klokkereimen smart
Les også
Fitbit holder Pebble i live litt til, og gir rabatt på smartklokken Ionic
Les også
Dette er TAG Heuers nye, og litt billigere, smartklokke
annonse

Les også