En egen Google Assistent-knapp skal inn i 100 millioner mobiler i år

Da Samsung kom på markedet med sin mobiltelefon Galaxy S8, hadde den noe ganske nytt: En egen knapp som startet opp selskapets stemmeassistent Bixby.

Nå er det klart at Google ønsker å gå den samme veien med sin Google Assistent, og derfor har de samarbeidet med flere mobilprodusenter for å få en slik knapp på plass i den kommende generasjonen smartmobiler.

En fysisk knapp vil selfølgelig gjøre det enklere å få tilgang til assistenten, og håpet er vel at det skal motivere folk til å bruke den mer.

I løpet av året regner de med å ha en Assistent-knapp på over 100 millioner mobiler, forteller Google på sin blogg.

LG, Nokia og Xiaomi

Kjøpere av Samsung-mobiler har som nevnt allerede Bixby å bekymre seg over, selv om den knappen nå endelig også vil kunne brukes til noe annet.

På våre trakter ser det derfor ut til at en Google Assistent-knapp i første omgang blir å finne på mobiltelefoner fra LG, Nokia og Xiaomi.

En av disse er LG G8 ThinQ, som vi også akkurat har hatt en liten sniktitt på i Barcelona.

Ellers nevnes LG K40, Nokia 3.2 og 4.2. Knappen er også på plass i flere nye mobiler fra Xiaomi, inkludert Mi MIX 3 5G og Mi 9. Også modeller fra mindre kjente merker som TCL og Vivo skal etter planen få en snarveiknapp til Google Assistent.

Til flerbruk eller ikke?

Samsung Galaxy S8 og Bixby-knappen fikk en del hat. Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Vi har ennå ikke fått på det rene om den nye knappen kan gis alternative funksjoner, eller om den er låst til Assistent.

Dette var jo tilfelle med Samsungs Bixby-knapp, og var derfor noe som førte til store frustrasjoner hos mange brukere – for hva er vel poenget med å ha en knapp til en tjeneste du på ingen måte er interessert i å bruke?

Heldigvis har Samsung kommet på bedre tanker, og forhåpentligvis har Google lært av deres feil.

Samsung slår tilbake:
TEST: Galaxy S10 oser av luksus >>>

(Kilde: Google)

Les også
Google endrer e-post for alltid
Les også
Android Pie og One UI er nå tilgjengelig til Galaxy S8
Les også
Derfor er lanseringen av Google Assistant i Norge så viktig
Les også
Fra i dag blir Googles stemmeassistent tilgjengelig for alle
Les også
– Tre ting jeg hater ved Galaxy S8
annonse