Nyhet

Dette er den første mobilen med ekte heldekkende skjerm

Vivo Nex kunngjort.

Mange mobiler skryter av å være «rammeløse», men ingen har helt klart å fortjene dette adjektivet, ei heller Lenovo Z5, som viste seg å benytte misvisende markedsføringsbilder. Nå har imidlertid en ny kandidat ankommet scenen, og nå ser det endelig ut til at vi nærmer oss.

Den kinesiske mobilprodusenten Vivo avduket nylig sin nye modell Nex, som tilsynelatende er svært nær å ha en ekte rammeløs skjerm.

Dropper iPhone X-leppen

Vivo Nex har både syltynn kant rundt skjermen og mangler den berømte, iPhone X-aktige «leppen» øverst. Dette har produsenten klart ved hjelp av en løsning vi ikke har sett så altfor ofte. Frontkameraet er nemlig gjemt bort i selve mobilkroppen og spretter ut på toppen når du skal bruke det.

I tillegg tar heller ikke høyttalere opp noe skjermplass ved at mobilen benytter noe Vivo kaller «Screen SoundCasting». Dette innebærer at lyden genereres via vibrasjoner som sendes gjennom skjermen, slik at selve skjermen fungerer som høyttaler.

Vivo Nex har også fingeravtrykkleser bygget inn i skjermen, en løsning som allerede har begynt å dukke opp på andre mobilmodeller også.

Når det gjelder øvrige spesifikasjoner snakker vi definitivt om en mobil i toppklassen. Den har en Snapdragon 845-brikke under panseret og skilter i tillegg med solide 8 GB minne, opptil 256 GB lagringsplass og et batteri på 4000 mAh. Skjermen er på 6,59 tommer og har 1080p-oppløsning.

Frontkameraet har en oppløsning på 8 megapiksler, og på baksiden finner man en dobbel kameraløsning med 12 og 5 megapiksler. Mobilen skal i utgangspunktet kun lanseres i Kina, og man må nok ty til noen triks om man skal få tak i den, da Vivo enn så lenge kun betjener det asiatiske markedet.

Les også: Lenovos «helt rammeløse mobil» har både ramme og skjermleppe »

Les også
Lanserer et helt rått system for ansiktsgjenkjenning
Les også
Denne mobilen har skikkelig heldekkende skjerm
Les også
Klar tale fra iPhone X-eiere: her må Apple skjerpe seg
Les også
Hils på den dyreste vanlige mobiltelefonen du kan kjøpe
annonse