Til hovedinnhold

Hevder Get skal erstatte Get Box med ny Android TV-dekoder

Get

Twitter-kontoen «Android TV Rumors» skrev i går at TV-operatøren Get snart skal lansere en oppdatert Get Box basert på Android TV-plattformen.

De skriver også at Netflix vil være inkludert. Dette var noe Canal Digital slet med da de lanserte sin forrige dekoder. Forklaringen da var at Netflix var veldig strenge og måtte godkjenne hver dekodermodell spesifikt.

Altibox' Huawei-dekoder med Android TV er kanskje en indikasjon på hvordan en eventuell ny boks fra Get kan se ut. Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Et bytte til Android TV vil bety at Get gjør som både Canal Digital og Altibox, som begge byr på Android TV-utstyrte dekodere. Vi har tidligere testet begge disse, og konkludert med at begge byr på smakebiter av en TV-fremtid vi liker.

Les testene:

På høy tid

Her i Tek.no-redaksjonen er vi heller ingen stor fan av den nåværende dekoderen til Get, som både er treg og knotete å navigere på.

Da foretrekker vi heller Gets app til Apple TV, som er lynkjapp og langt enklere, selv om bildekvaliteten til for eksempel fotball ikke alltid er fantastisk. Vi gjetter dessuten at Get gjør som Altibox, flytter hele opptaksfunksjonen til nettskyen og dermed dropper harddisk i selve boksen.

Det er en funksjon de allerede har lansert i app-universet sitt, hvor hver bruker kan ta opp 500 timer med innhold, som altså lagres i skyen. Det gjør at du kan se det fra alle enheter, ikke bare på dekoderen.

– Ikke klare

Presse- og kommunikasjonssjef Sebastian Eidem i Get TDC skriver følgende i en e-post til Tek.no:

– Vi kommer med en serie gode nyheter for kundene våre utover året, som vil løfte TV-opplevelsen hos oss mye. Men de tekniske detaljene er vi ikke klare til å snakke om enda.

Oppdatert: Etter at vi først publiserte saken fikk vi et tips fra en Tek-leser som hadde mottatt en brosjyre fra Get tidligere i år, med flere detaljer om den nye boksen.

Her heter det at boksen vil støtte 4K og HDR, få Chromecast innebygget, støtte for tusenvis av apper, stemmestyring og fjernkontroll med bluetooth, blant annet.

Vi har spurt Get om brosjyren og bildet er autentisk, men får til svar at det eneste de kan bekrefte er at kundene har masse å glede seg til utover høsten.

Slik ser Gets eget promomateriale for den nye boksen ut.
annonse