Tek.no

Nyhet

Toppsjefen i AMD gikk på dagen – Lisa tar over

Nå er det Lisa Su som får jobben med å styrke inntjeningen den turbulente perioden.

Rolf B. Wegner, Hardware.no
13 Okt 2014 10:58

Den store skjermkort- og prosessorprodusenten AMD har i lang tid slitt med sviktende omsetning og dårlige økonomiske resultater, og i i april i fjor kunne selskapet for eksempel melde om et kvartalsunderskudd på solide 146 millioner dollar.

Etter mange omstruktureringer og justeringer har AMD imidlertid langt på vei klart å snu den urovekkende trenden. I juli kunne selskapet melde om solid økning i omsetningen, og litt senere ble det klart at AMD faktisk nå har større markedsandeler på grafikkmarkedet enn erkekonkurrenten Nvidia.

AMD er imidlertid på ingen måte ferdige med endringene, og i en pressemelding kunngjøres det nå at en ny person har inntatt førersetet i selskapet, etter at Rory Read har trukket seg. Lisa Su er personen som nå skal drive AMD videre mot enda større markedsandeler og større inntjening.

– Ideellt tidspunkt

Su har hittil innehatt stillingen som COO (chief operating officer) hos AMD, en stilling som regnes som den nest høyeste. Hun har ikke jobbet hos selskapet lenger enn siden 2012, men har lang erfaring fra før av.

– Vi følte at Lisas ekspertise og lederskap i den globale halvlederindustrien gjør dette til et ideellt tidspunkt for henne å lede selskapet. Styret ser frem til å fortsette å jobbe med Lisa og resten av ledelsen for å bygge videre på selskapets moment, sa styreleder Bruce Claflin i pressemeldingen.

– Jeg er dypt beæret over å få denne muligheten til å lede AMD i denne viktige endringsfasen. Våre verdensledende teknologiressurser kombinert med det utrolige talentet og lidenskapen til AMD-teamet gir oss en unik mulighet til å forme datateknologiens fremtid, uttalte den nyutnevnte lederen.

Skal satse på nye markeder

Av tidligere erfaring har Lisa Su jobbet hos hos ikke helt ukjente IBM i 13 år, hvor hun har hatt flere viktige stillinger. Deretter gikk hun over til selskapet Freescale Semiconductor, hvor hun ble ansatt i 2007 som teknologisjef.

Som leder for AMD skal Su fortsette satsingen på andre typer markeder enn tradisjonelle skjermkort, hvor AMD allerede har en solid posisjon. Denne strategien snakket Su om i juni, da vi møtte toppsjefene i AMD (Ekstra).

– Målet er selvfølgelig å beholde markedsandelene på det tradisjonelle markedet, og da vokse på de andre markedene. Der vi skal vokse er profesjonell grafikk, spesialtilpassede løsninger, kompakte servere, integrerte løsninger og systemer med et ekstra lavt effektforbruk, forklarte Su den gangen.

Vurderer du å bytte ut skjermkortet ditt? Her er vår store skjermkorttest (Ekstra) »

Les også
AMD sliter fremdeles – nå skal det kuttes i stillinger
Les også
AMD slipper ingen Maxwell-konkurrent i år
Les også
Det tok dem to år – men nå er AMDs Radeon-SSD her
Les også
AMD har slitt i mange år – slik skal de redde skinnet
Les også
AMD kommer ikke med ny skjermkortkjerne i år
annonse

Les også