Tek.no

Nyhet

Tesla utsetter billigste Model 3 med én måned

Skylder på stor etterspørsel.

Tesla
11 Mar 2019 07:04

I slutten av februar kunne Tesla endelig avsløre at de var klare for å begynne produksjonen av den billigste varianten av «folkebilen» Model 3. Den starter på 35 000 dollar, og kommer blant annet med et mindre batteri og enklere interiør.

Leveransetiden for de som bestilte en slik bil i USA skulle være på mellom to til fire uker. Nå, bare halvannen uke senere, øker Tesla leveransetiden med ytterligere en måned, med seks til åtte ukers leveranse.

Skylder på stor etterspørsel

Tesla sier den utsatte leveringstiden skyldes stor etterspørsel i løpet av den første uken de åpnet opp for bestillinger.

- Av og til endrer vi leveringsestimatene basert på ordrevolum, sier en Tesla-talsperson.

Forsinkelsene er ikke helt uventet. Da Tesla-sjefen Elon Musk først avslørte den billigere varianten av Model 3 i februar sa han at fullskalaproduksjon ikke ville skje før midten av 2019. Produksjonen er imidlertid allerede igang, og ifølge nettstedet Electrek produserte selskapet 550 enheter av den billigste Model 3 på to dager i forrige uke.

Over 350 kilometer rekkevidde

Den billige modellen, kalt Model 3 Standard Range, får en rekkevidde etter den amerikanske EPA-standarden på 220 miles, altså 354 kilometer. EPA-standarden er strengere enn den europeiske WLTP-standarden, og 354 kilometer er snaue 150 kilometer mindre enn på Model 3-varianten som har vært til salgs i Norge frem til nå.

Batteriet er på 50 kWh, som plasserer denne Model 3-varianten et stykke under biler som Kia e-Niro, Hyundai Kona og Opel Ampera-e, som alle har batterier på mellom 60 og 64 kWh, men langt over de aller fleste «forrigegenerasjons» elbiler. Toppmodellen har på sin side et batteri på 75 kWh.

Mens amerikanerne nå må vente mellom seks og åtte uker, vil ikke europeere kunne bestille den billige varianten før om tre til seks måneder. Hva den norske prisen vil bli er ikke avslørt, men i vår lanseringsartikkel spekulerer vi i en pris på rundt 320 000 kroner.

Les også
Tesla Model 3 skal få lengre rekkevidde
annonse

Les også