Nyhet

Steam Link er kommet til Raspberry Pi

I betaversjon enn så lenge, men likevel.

Steam Link-appen er nå sluppet i en versjon som kan kjøres på en Raspberry Pi 3 og 3B+, melder spill- og spilldistribusjonsselskapet Valve på sine Steam-nettsider.

Enn så lenge er den kun ute i en betaversjon, men dette viser tydelig at Valve ikke bløffet da de påstod at Steam Link-funksjonaliteten fremdeles var et satsingsområde.

Noen var sikkert i tvil da Valve for et par uker siden kunngjorde at de hadde sluttet å produsere sin egen Steam Link-strømmeboks. Denne maskinvaren gjør det enkelt å bruke TV-en som skjerm, mens datamaskinen som driver spillet kan befinne seg i et annet rom.

Uten selve boksen må det altså satses sterkere på Steam Link-appen som finnes for TV-er, mobiler, nettbrett – og nå også Raspberry Pi.

Krever Pi 3

Steam Link-boksen er død, men en nyere Raspberry Pi kan visstnok ta over. Bilde: Valve

Raspberry Pi er – i likhet med Steam Link-boksen – en svært liten og rimelig datamaskin.

Allerede i 2016 passerte den 10 millioner solgte eksemplarer, og den har stadig kommet i nyere utgaver med sterkere komponenter.

Ifølge Valve kreves en av de nyeste utgavene, som da er Raspberry Pi 3 eller Pi 3B+, for å kjøre Steam Link-appen. Med tanke på at sistnevnte både har raskere prosessor og kjappere nettverk – både trådløst og kablet – er nok denne så avgjort å foretrekke, men i teorien skal du altså klare deg med den opprinnelige Pi 3 også.

Mer om Steam Link og dens eskapader på Raspberry Pi finner du på denne forumsiden.

Vi jobbet med den en uke:
En arbeidsuke med Raspberry Pi er over >>>

Les også
Si farvel til Steam Link
Les også
Raspberry Pi 3 Model B+: En enda bedre Raspberry Pi
Les også
Apple vil ikke ha noe av Steam-strømming på iOS-plattformen
annonse