Til hovedinnhold

Sonos-sjefen beklager i åpent brev

– Vi har hørt dere. Vi klarte ikke å gjøre dette riktig på første forsøk.

Sonos’ opprinnelige Play:5-modell er blant produktene som ikke vil få nye funksjoner i fremtiden.
Rolf B. Wegner, Tek.no
Niklas Plikk

Det ble krisestemning for mange Sonos-eiere denne uken da selskapet sendte ut en e-post om at de fremover vil slutte å oppdatere sine eldste produkter.

Nå har Sonos-sjefen Patrick Spence lagt ut åpent brev på Twitter til kundene, hvor han beklager for måten selskapet har gått frem.

– Vi har hørt dere. Vi klarte ikke å gjøre dette riktig på første forsøk. Det beklager jeg for, og jeg ønsker å personlig fortelle om veien videre.

I brevet skriver han at det var en tabbe å kutte støtten for de eldste høyttalerne, såkalte «legacy»-produkter, og at han lover at de i stedet skal få programvareoppdateringer «så lenge som mulig».

Sonos-sjefen Patrick Spence beklager i et brev til kundene.
Sonos

Lover oppdateringer i fremtiden

Det var på onsdag at Sonos sendte ut en e-post til kundene sine og fortalte at Zone Player-modellene, Connect (produsert til og med 2015), Connect: Amp (produsert til og med 2015), den første generasjonen Play: 5 (opprinnelig kalt Zone Player S5), CR200 og Sonos Bridge fra og med mai i år ikke lenger ville motta programvareoppdatering.

Det ble også klart at hvis du hadde en av disse produktene i hjemmenettverket ditt, og de var koblet til nyere høyttalere, ville det forhindre samtlige høyttalere fra å kunne bli oppdatert.

Nå forklarer han tydeligere hva dette betyr:

– Selv om eldre Sonos-produkter ikke lenger vil få nye programvarefunksjoner, forplikter vi oss til å holde dem oppdatert med bug-fikser og sikkerhetsoppdatering så lenge som mulig, skriver Spence i brevet til brukerne.

– Hvis vi oppdager problemer som ikke kan løses, vil vi arbeide for å tilby en alternativ løsning og gi deg beskjed om endringer du vil se i opplevelsen din, fortsetter han videre.

Nye oppdateringer, men ikke nye funksjoner

Dermed virker det som at både eldre og nye Sonos-produkter vil kunne fortsette å jobbe sammen i tiden fremover. De eldre enhetene vil få nye oppdateringer for å holde dem kompatible, men de vil ikke få nye funksjoner. Det er fortsatt forbeholdt nyere enheter.

Sonos sier dette er på grunn av maskinvarebegrensninger. De eldre enhetene har rett og slett ikke kraftig nok maskinvare. Dette gjelder allerede noen funksjoner, slik som AirPlay 2, som krever utstyr fra 2015 eller nyere.

Ny app er fortsatt på vei

Sonos jobber fortsatt med en løsning hvor de vil splitte enhetene sine i to forskjellige grupper – de eldre «legacy»-enhetene som ikke lenger vil få ny funksjonalitet, og de nye enhetene som vil kunne få «alt». Tidligere har Sonos-enheter i samme gruppe alltid hatt samme oppdatering, for å kunne være synkroniserte. Med en splitt vil de nye enhetene fortsatt kunne få ny funksjonalitet, samtidig som de skal kunne snakke med eldre systemer, som ikke får nye funksjoner.

Nøyaktig hvordan dette blir i praksis er ikke sikkert. De innrømmer sjefen selv:

– Vi jobber fortsatt med å splitte systemet vårt slik at moderne produkter jobber sammen og får de siste funksjonene, mens legacy-produkter jobber sammen i deres nåværende tilstand. Vi ferdigstiller detaljene rundt dette nå, og kommer til å dele mer i de neste ukene, avslutter Spence.

annonse