Til hovedinnhold

Netflix øker prisene i Norge

Skrur opp prisen med 20 kroner. Sier det skyldes mer norsk innhold.

ALASTAIR PIKE / AFP

Strømmetjenesten Netflix skrur opp prisene for sitt dyreste abonnement med 20 kroner her i Norge. Prisen stiger fra 139 til 159 kroner. Årsaken skal være et økt fokus på eksklusivt norsk innhold samt «bedre teknologi».

Prisøkningen gjelder i Norge og tre andre land: Sverige, Luxembourg og Belgia.

– Netflix gjør en endring i prisen på abonnement i Norge for å reflektere forbedringer som er blitt gjort på tjenesten, blant annet investeringer i norsk innhold som fjorårets Hjem til Jul, og prosjekter som er på vei, som Ragnarok, Blodtur, og Cadaver. Netflix investerer også kraftig i bedre teknologi for å forbedre tjenesten, skriver Netflix i en pressemelding Tek.no har fått tilsendt.

Teknologiforbedringene de peker til skal være interaktivt innhold, som fjorårets «Bandersnatch», samt muligheten til å laste ned innhold for offline-titting. Sistnevnte funksjon ble imidlertid lansert i 2016.

Gjelder bare det dyreste abonnementet

Netflix påpeker i samme pressemelding at prisen bare øker for det dyreste abonnementet deres. Dette inkluder 4K-oppløsning på innholdet, HDR-kvalitet og muligheten til å se på fire skjermer samtidig.

De andre abonnementene – basic og standard – vil fortsette å koste henholdsvis 89 og 109 kroner.

– Siden man ønsker at så mange som mulig skal kunne se på Netflix, så har man valgt å beholde Basic og Standard-planene på samme prisnivå.

Betaler mest for minst

Nordmenn har ofte havnet dårlig ut i lister som viser hvor mye vi betaler for strømmetjenester sammenlignet med bruker andre land. En undersøkelse gjennomført i 2015, da den høyeste prisen for et Netflix-abonnement var 119 kroner, viste at nordmenn betalte 63 prosent mer enn amerikanerne i snitt for et Netflix-abonnement. Amerikanske Netflix er også kjent for å ha et langt større innholdsbibliotek enn oss.

Likevel er det altså nesten bare vi som blir rammet av prisøkningen denne gangen.

På spørsmål om prisforskjellen mellom landene, og om de ikke er redd for at nordmenn nå går over til konkurrentene, svarer Netflix slik:

– Vi endrer prisene våre fra tid til annen for å speile forbedringene vi gjør på tjenesten. Vi fortsetter å investere kraftig i nye, gode serier og filmer, og vi mener at Netflix fortsetter å gi svært god valuta for pengene, sier Anoek Eckhardt, kommunikasjonsansvarlig i Netflix.

Endringene vil rulle ut til alle nye medlemmer umiddelbart.

– Eksisterende medlemmer vil få varsel på mail, i tillegg til inne i Netflix-appen en måned før de nye prisene gjøres gjeldende for dem, avslutter Netflix i pressemeldingen.

Så mye koster konkurrentene

Med stadig høyere priser fra Netflix kan det være interessant å se til selskapets konkurrenter.

  • CMore: 99 kroner (HD-kvalitet)
  • HBO Nordic: 109 kroner (HD-kvalitet)
  • Viaplay: 119–329 kroner (HD-kvalitet)
  • TV 2 Sumo: 99 – 449 kroner (HD-kvalitet)
  • Amazon Prime Video: ca. 60 kroner (HD og 4K-kvalitet)
  • Apple TV+: 59 kroner (4K-kvalitet)
  • Dplay: 79–159 kroner (HD-kvalitet)

Sjekk ut hva slags innhold de har via VGs TV-guide.

annonse