Tek.no

Nyhet

Finn forbyr salg av Corona-produkter

– Vi ser at annonsene bidrar til å spre frykt.

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no
Anders Brattensborg Smedsrud

Fra i går, tirsdag, forbyr markedsplassen Finn.no alle annonser for produkter som kan relateres til Corona-utbruddet. Eksisterende annonser slettes, og nye blir ikke godkjent. Regelendringen kommer over en uke etter at internasjonale aktører som Facebook og Instagram bestemte seg for å slå ned på annonser for lignende varer på sine markedsplasser.

Helt siden før de første utbruddene ble meldt i Norge 26. februar har privatpersoner og selskaper stått fritt til å benytte seg av Finn for å selge utstyr som engangshansker, munnbind og desinfiseringsmidler. Gjerne til priser langt over normalen.

Dette er artikler som lenge har vært mangelvare i butikker og som allerede rasjoneres både hos institusjoner og på sykehus i Norge.

Da Tek.no sjekket Finn.no onsdag morgen lå det fortsatt flere annonser for munnbind ute, hvor de ble solgt for flere hundre kroner per stykk. Disse er nå fjernet.

Disse annonsene lå fortsatt ute da vi besøkte Finn.no onsdag morgen.

– Har fjerner 200 annonser

– Forbrukertrygghetsteamet i Finn har siden i går jobbet på spreng med å gå gjennom alle annonsene og fjerne dem. Så langt er nærmere 200 annonser blitt fjernet, men dette er i hovedsak en manuell jobb, og tar derfor litt tid, sier kommunikasjonsrådgiver hos Finn, Adele Cappelen Blystad til Tek.no.

Hun oppfordrer alle som kommer over annonser for Corona-relaterte produkter om å si ifra til dem.

– Det er mulig å rapporterer annonser via funksjonen «rapporter annonse» på hver enkelt annonse, og dette gjør at vi får beskjed raskt og kan agere, sier hun.

Disse annonsene lå fortsatt ute da vi besøkte Finn.no onsdag morgen.

I en pressemelding fra Finn skriver selskapet at de tar grep nå fordi de ser at annonsene kan bidra til å spre frykt i en utsatt situasjon. Videre sriver de at de ikke ønsker at markedsplassen skal bli en distributør av feilprisede helserelaterte produkter knyttet til corona-viruset.

For ordens skyld: Tek.no er gjennom VG en del av Schibsted. Schibsted eier Finn.no. Enkelte ansatte i Tek eier aksjer i Schibsted gjennom selskapets aksjespareprogram.

annonse

Les også