Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

PlayStation 5 vil være mangelvare fram til 2024

PlayStation 5 vil være mangelvare i flere år ennå, mener Sony.
Niklas Plikk, Tek.no

Fra Sonys spillkonsoll PlayStation 5 først ble sluppet på markedet senhøstes 2020, har det vært en stadig rift om å få tak i en. I hvert fall her hjemme, selv om Sony selv hevder at de i begynnelsen klarte å dytte ut like mange PS5 som de solgte PS4 over tilsvarende tidsperiode.

Men Sony klarte ikke å holde koken over tid, og i en nylig presentasjon regner selskapet med at de ikke kommer tilbake til noe som tilsvarer det gamle «PS4-tempoet» før i 2024. Og selv det vil nok være knapt, med tanke på at det blir stadig flere mennesker i verden som har råd og lyst på slik underholdning.

Sony

Grunnen til at vi stadig ser salgspriser på rundt 10.000 kroner for en av disse konsollene – og ikke 6 til 7 lapper som er «veiledende» pris – har vi hørt så mange ganger: Problemer med å få tak i deler og råvarer.

Som igjen skal være et resultat av en viss pågående krig i den østlige delen av Europa, mens covid-19-pandemien fremdeles har et hardt og klamt tak om Kina – der «alt» som kjent produseres og skal sendes fra eller til.

PS5 er prioritert, men det hjelper lite

Å snu om på dette underskuddet i varer er åpenbart ikke gjort i en fei. Selv om både krig og virus skulle forsvinne som ved et trylleslag vil det uansett ta uker eller måneder å få ting i rute igjen.

Derfor forventer altså Sony at det vil ta sin tid å få opp tempoet på PS5-forsendelsene, men ettersom PlayStation 5 visstnok er et prioriteringsområde for selskapet, er de i det minste stadig på utkikk etter nye samarbeidspartnere – både når det gjelder logistikk og for deler eller komponenter til konsollene.

Flere solgte konsoller betyr tross alt flere solgte spill, og det er dette som i hovedsak gir penger i PlayStation-kassen. Derfor er det smertefullt for både kundene og Sony selv når de ikke når salgsmålene.

annonse