Til hovedinnhold

Trump midlertidig bannlyst fra Twitch

Videoinnhold skal ha blitt fjernet av strømmetjenesten.

Donald Trump har blitt midlertidig utestengt fra Twitch
Andrew Harnik / TT NYHETSBYRÅN

Strømmetjenesten Twitch har nå midlertidig stengt President Donald Trumps konto. De mener den inneholdt videoer som brøt med reglene for «hatefulle ytringer», melder blant annet The Verge.

Den ene videoen skal være av en tale fra 2016, hvor Trump angivelig karakteriserte meksikanere som voldtektsmenn. Mens den andre skal være fra en annen tale hvor han skisserte et bilde av en «very tough hombre» som bryter seg inn i et hus med en sovende dame om natten. Med påfølgende kommentar om at «det er mange, mange mange slike saker».

– Som alle andre, må også politikere følge våre retningslinjer. Vi gjør ikke unntak for politiske eller nyhetsverdig innhold, og vil ta grep mot innhold som for oss bryter med reglene, skal en talsperson for Twitch ha forklart The Verge.

Videoene skal ha blitt fjernet fra Twitch.

Brukes mest av spillere

Twitch er en strømmeplattform som først og fremst er populær blant aktive spillere – som lager video av seg selv mens de spiller ulike spill.

Men tjenesten består også av en rekke andre kategorier.

Siden til Trump skal ha blitt opprettet i oktober i fjor, og innholder i all hovedsak videoer med taler fra ulike valgmøter.

Nok en konfrontasjon mellom Trump og Bezos?

Avisen Bloomberg peker på at Twitch-tjenesten eies av Amazon-gründer Jeff Bezos, og at dette kan ses på som nok en konfrontasjon mellom han og Donald Trump – som har pågått i en årrekke.

Under valget i 2016, tilbød blant annet Bezos å sende Trump ut i verdensrommet.

Donald Trump har på sin side stilt seg kritiske til en rekke artikler som omhandler ham i The Washington Post, som Bezos også eier.

I tillegg har Trump blant annet klaget på hvordan Amazon bruker postvesenet på i USA.

(Kilde: The Verge, Bloomberg)

annonse