Tek.no

Nyhet

Microsoft Solitaire fyller 30 år i dag

Spilles fortsatt av 35 millioner mennesker hver måned.

22 Mai 2020 16:05

Den 22. mai 1990 så Microsoft Solitaire dagens lys for første gang. 30 år senere spilles det enkle kortspillet fortsatt av 35 millioner mennesker hver eneste måned, forteller Microsoft.

I snitt spilles det 100 millioner runder Microsoft Solitaire hver dag, ifølge selskapet.

Skulle lære folk å bruke en datamus

Opprinnelig var spillet en del av Windows 3.0, og selv om det var ment som et underholdende spill var baktanken at det skulle lære brukere hvordan en datamus fungerte. I 1990 var det nemlig fortsatt veldig nytt med et grafisk grensesnitt man kunne interagere med på et annet hvis enn med bare tastene på tastaturet.

Med Solitaire kunne brukere ta tak i virtuelle kort, dra dem rundt og slippe dem der de ville at de skulle gå. Akkurat som vi fortsatt gjør i dag, altså.

I dag feirer Microsoft spillets 30 årsdag med et rekordforsøk for å se hvor mange Solitairespill som kan spilles i løpet av 24 timer. Det finnes en rekke forskjellige måter du kan spille det på: Windows, iOS, Android, eller nettleseren.

Over én milliard eksemplarer

Microsoft Solitaire, opprinnelig kalt Windows Solitaire, er for øvrig et av verdens mest spilte spill. Det har nemlig vært inkludert i alle versjoner av Windows i mer enn to tiår, og har dermed vært inkludert i mer enn én milliard PC-er. Det var først da Windows 8 kom i 2012 at Microsoft sluttet å inkludere det som en del av operativsystemet, selv om det fortsatt kan lastes ned fra deres applikasjonsbutikk.

annonse