Tek.no

Nyhet

Her er september-mobilene

Marius S Eltervåg
3 Sept 2007 20:00

Sommeren er over, og til tross for at det har vært en mørk sommer, går vi enda mørkere tider i møte. Heldigvis finnes det lyspunkter. For eksempel elleve nye mobiltelefoner.

Samsung

Det er ikke mer enn en knapp uke siden Samsung lanserte 3G-telefonene L760, J200 og C170. Samsung har mildt sagt vært lynraske med å få disse modellene på markedet. L760 finnes allerede i butikkhyllene, og de to andre modellene er også rett rundt hjørnet.

J200 - 3G og runde former

Samsung J200 har fått runde former og et klassisk design. Den minner i utgangspunktet mye om mange av Sony Ericssons telefoner.

Telefonen har fått både EDGE og 3G, slik at du får gode hastigheter når du surfer på nett.

Internminnet i telefonen er på 40 MB, og du har i tillegg støtte for minnekort av typen microSD.

Hovedkameraet i telefonen tar bilder med en oppløsning på 1,3 megapiksler, noe som er rimelig lite i dag. Over skjermen er det et eget kamera for videosamtaler.

J200 har en pris på ca 1600 kroner.

Les mer om J200:

C170 - Billig lettvekter

Samsung C170 koster under tusenlappen, og bør dermed passe for de som har trangt budsjett.

Telefonen er med en vekt på fattige 67 gram et godt alternativ for de som prioriterer størrelsen fremfor funksjonalitet.

Samsung selv markedsfører C170 som en modell for de snakkesalige, noe som nok er ment å gjenspeile at du ikke kan bruke den til så mye mer enn samtaler og meldinger. Ettersom telefonen ikke byr på mer enn 2,5 timer med taletid, spørs det om ikke de mest snakkesalige ville valgt en annen modell.

C170 har verken Edge, 3G, blåtann eller andre trådløse teknologier utover GSM 900, 1800 og 1900.

Les mer om C170:

Motorola

Motorola har tre modeller på vei denne måneden, Razr2 V8 var egentlig forventet forrige måned, men ser ut til å være på vei først nå. Rizr Z8 og Q9 er også i anmarsj.

  • Razr 2 v8 - Fortsetter tradisjonen

V8 er en slank kamskjellstelefon i den nye Razr2-serien, og har en tykkelse på minimale 1,2 cm.

Den utvendige skjermen i V8 har en størrelse på to tommer, noe som er svært mye for en "ekstra" skjerm. Den innvendige skjermen er på 2,2 tommer.

Begge skjermene viser 320 x 240 piksler, som er en helt vanlig oppløsning når vi kommer opp i disse skjermstørrelsene.

Kameraet i V8 tar bilder i inntil to megapikslers oppløsning. Autufokus har det imidlertid ikke.

Les mer om V8:

Rizr Z8 - Bøyelig smarttelefon

Rizr Z8 skiller seg hovedsaklig ut på to punkter: Design og operativsystem.

Z8 ser ved første øyekast ut som en helt vanlig skyvetelefon, men den har fått et ekstra ledd som gjør at den bøyer seg som en banan når du åpner den. Formålet med dette skal være å få telefonen til å ligge mer naturlig i forhold til hodet ditt.

Operativsystemet i Z8 er Symbian, og grensesnittet er UIQ. De fleste UIQ-telefoner har trykkfølsom skjerm, men Z8 er et unntak. Her navigerer du altså med de vanlige tastene istedenfor pekepenn.

På teknologifronten er du godt rustet. Med Edge, 3G og super-3G greier du surfe på internett i høyest mulig hastighet i dag, inklusiv i HSDPA-nettet i Oslo. Telefonen har imidlertid ikke WiFi, så surfing på hjemmenettet kan du ikke gjøre.

Les mer om Z8:

Motorola Q9 - Qwerty og Windows Mobile

Motorola Q9 er også ventet å entre norskegrensen i løpet av måneden.

Q9 har fått Microsofts nyeste mobilplattform for telefoner uten trykkfølsomme skjermer, Windows Mobile 6.0 Standard Edition. Mer om dette operativsystemet kan du lese i sniktitten vår.

Q9 burde være et aktuelt valg for proffbrukere som sender mye e-post, ettersom den kan skilte med et fullt qwerty-tastatur.

Skjermen har en størrelse på 2,4 tommer, og en oppløsning på 320 x 240 bildepunkter.

Med støtte for alle fire GSM-nettene kan telefonen brukes overalt i verden der det er GSM-dekning. Du finner også Edge, 3G og super-3G, og har dermed sikret høyest mulig hastighet når du surfer på nett, samme hvor du befinner deg.

Telefonen har ellers en solid minnekapasitet på 256 MB, og støtter i tillegg microSD-kort med kapasiteter på opp til 4 GB.

Les mer om Q9:

LG

KE500 - billig skyvetelefon

Nytt fra LG denne måneden er KE500, som er en elegant skyvetelefon.

Telefonen har fått en skjerm med 176 x 220 punkters oppløsning og en fargedybde på 256 000 farger.

Kameraet i KE500 kan ta bilder med en oppløsning på to megapiksler, og du finner også kameralys.

Internminnet i telefonen er på 60 MB, og du har i tillegg støtte for microSD-kort, slik at du kan utvide minnet dersom det trengs.

Nokia

Nokia slår virkelig på stortromma denne måneden. Hele fem nye modeller får vi se fra den finske produsenten.

Nokia 7500 Prism

Med 7500 Prism beviser Nokia nok en gang at de ikke er redd for å eksperimentere med design.

7500 skal være inspirert av diamanter, og har fått et tastesett som delt opp i triangler.

Telefonen har fått en to tommers skjerm med en oppløsning på 240 x 320 bildepunkter. Det innebygde kameraet greier å ta bilder i to megapikslers oppløsning.

Grensesnittet som brukes er Series 40 3rd edition, som er det vanligste grensesnittet i Nokias mindre avanserte modeller.

På teknologisiden har telefonen fått støtte for alle de fire GSM-nettene, slik at den kan brukes overalt der det er GSM-dekning i verden. Du har også Edge, slik at du kan surfe på nett i rimelig greie hastigheter over hele Norge. Telefonen har imidlertid verken 3G eller HSDPA, slik at du ikke får utnyttet hastigheten som er tilgjengelig i store byer,.

Telefonens taletid skal ikke være mye å skryte av: 2,5 timer skal du kunne snakke før batteriet tar kveld, ifølge Nokias egne tall.

Les mer om 7500 Prism:

6500 – Classic og Slide

I 2002 kom Nokias første telefon med navnet 6500. Den var blant de minste du kunne få tak i på den tiden, og design stod i høysetet.

Nå kommer det ikke én, men to nye modeller som heter 6500: 6500 Classic og 6500 Slide. Som navnene antyder snakker vi om en telefon med klassisk format og en med skyvedesign.

Ettersom navnene er så like skulle man anta at telefonene i det minste hadde identisk innmat. Dette er imidlertid ikke tilfelle.

Classic-versjonen har for eksempel ikke minnekortstøtte, men har istedenfor fått 1 GB med internminne. Slide-utgaven har ikke større internminne enn 20 MB, men har til gjengjeld støtte for microSD-kort. Et minnekort på 512 MB følger med når du kjøper telefonen.

6500 Classic har fått et kamera som tar bilder i to megapikslers oppløsning. Her stiller Slide mye sterkere, med 3,2 megapiksler og Carl Zeiss-optikk. Betyr kameraet mye for deg er det altså ikke tvil om hvilken modell du bør velge.

Begge telefonene kommer til å koste rundt 3500 kroner når de dukker opp i butikkene.

Les mer om 6500 Classic og 6500 Slide

Nokia 1200 - Kun det nødvendigste

Nokia 1200 ble lansert som en modell for de som ikke er interessert i fargeskjerm, alskens trådløse teknologier eller ekstra programvare. Denne modellen brukes til ringing og tekstmeldinger, verken mer eller mindre.

Skjermen har to farger og en oppløsning på 96 x 68 bildepunkter. Skjermen får oss til å tenke på gode gamle 5110.

1200 har heller ikke trippelbåndsstøtte, så skal du over atlanteren må du ha en reservetelefon dersom du planlegger å ringe hjem.

Når du stripper en telefon for funksjoner og teknologi sitter du som oftes igjen med en ganske så grei batterilevetid. 1200 er intet unntak, og skal ifølge Nokia levere en taletid på sju timer.

Nokia 2760 – Det nødvendigste pluss litt til

Dersom du synes Nokia 1200 er i enkleste laget, men fremdeles ikke er interessert i noe teknologisk vidunder, kan 2760 være verdt en nærmere titt.

2760 er en kamskjellsmodell med en prislapp på under tusenlappen. Telefonen har fått et enkelt kamera som tar bilder i en oppløsning på 0,3 megapiksler, noe som såvidt duger til litt enkel MMS-moro.

Fargeskjerm er også på plass, Med en oppløsning på 128 x 160 bildepunkter er det riktignok ikke et multimediemonster vi snakker om, men det er likevel nok til å vise enkle bilder og grafikk.

Telefonen har ellers både Bluetooth og FM-radio, slik at du kan overføre filer, bruke Bluetooth-hodesett og lytte på nyhetene.

Sony Ericsson og HTC

Verken Sony Ericsson eller HTC kommer med noe nytt i september, men begge produsentene lover å komme sterkt tilbake i oktober.

Les også
Her er super-3G-mobilene
Les også
Nokia 5610
Les også
3G-telefonene stuper i pris
annonse

Les også