Til hovedinnhold

Krever bedre kundeservice

Forbrukerrådet vil ha bedre kundeservice

Har du opplevd dårlig kundeservice når du ringer operatøren din? For å sikre bedre kundeservice, vil Forbrukerombudet ha felles regler for skikk og bruk blant landets tilbydere av telefon- og internettjenester.

Derfor har ombudet nå laget et forslag til skikk- og bruk-regler for tele- og internett-selskaper, som nå er til høring ute i bransjen. Seksjonssjef i Forbrukerombudet, Bente Øverli, forteller til Amobil at ombudet håper å ha de nye reglene klare den 10. januar neste år.

Regelforslaget tilsier blant annet at ventetiden på telefonhjelp skal være maksimalt fem minutter, skriver Nettavisen.

Forbrukerombudets regelforslag sier også at selskapet skal ha et service-tilbud både på telefon, e-post og brev. Hvis du sender inn en klage til selskapet og får denne avslått, skal årsaken til avslaget sendes deg skriftlig i posten.

Gratis kundeservice
I tillegg ønsker Forbrukerombudet at kundeservicen skal være gratis. Hvis det gjelder spesielle hastesaker, som for eksempel sperring av abonnement, skal du få komme gjennom til en kundebehandler umiddelbart.

Tidligere denne uken skrev vi om Telenor og Netcom, som krever hele fem kroner minuttet ved bruk av kundeservice for noen av sine abonnenter. Dette kan du lese mer om i saken "Svindyrt å ringe taxi fra mobilen".

- Vi må stille klare krav til kvalitet og tilgjengelighet. For det hjelper ikke forbrukerne å ha rett hvis man ikke klarer å komme i kontakt med selskapene, eller hvis kundeservice-medarbeiderne ikke klarer å hjelpe deg. Jeg føler at vi nå har en bra dialog med bransjen, og at dette er problemstillinger vi alle er opptatt av, sier Forbrukerombudets seksjonssjef, Bente Øverli, til Nettavisen.

Du kan lese et utdrag fra Forbrukerombudets høringsbrev på Nettavisens nettsider.

Øverli presiserer til Amobil at disse reglene kun er et førsteutkast til regler, og at de endelige reglene kan ha helt andre formuleringer enn førsteutkastet

Hun forteller også at selv om ikke reglene vil bli lovbestemte, vil det vil bli reagert mot selskapene som ikke følger de nye skikk- og bruk-reglene. Hvilke straffer det dreier seg om, er foreløpig ikke bestemt.

- Vi håper jo også at bransjens selvjustis vil bidra til at selskapene følger reglene, men vi må ha konsekvenser for de som bryter reglene, sier Øverli.

Ekstra byråkrati?
Ikke alle er enige med Forbrukerombudets nye regler for skikk og bruk. Abelia, som er NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter i Norge, mener at de foreslåtte reglene bare vil føre til ekstra byråkrati, og at kostnadene for dette vil gå ut over forbrukerne.

- Forbrukerombudets forslag til ”god skikk-regler” for kundeservice i IKT bransjen er overflødige. God kundeservice er en forutsetning for fornøyde og lojale kunder. Dessuten er det allerede lover som dekker dette området, sier Rune Foshaug i Abelia på foreningens egne nettsider.

(Kilder: Nettavisen, Abelia)

annonse