Tek.no

Nyhet

Streik i Hollywood?

Det kan bli harde tider for mange flere enn Eddie Murhpy, her fra "Beverly Hills Cop", dersom det bli streik i Hollywood.
Joakim Hunnes
3 Okt 2007 07:00

I september snakket man om at skuespillere fra og med juni 2008 kom til å gå ut i streik. Dette fordi deres kontrakter med American Actors Guild da gikk ut. Nå har også manusforfatterne hevet seg med på streiketrusselen, og de kan gå ut på barrikadene allerede i november, skriver moviehole.net. Streikens kjerne går ut på at skuespillere og forfattere vil ha en del av royalitetene til de nye mediene skrevet inn i kontraktene sine. Ikke så rart når Hollywood tjener mer enn 130 milliarder kroner på DVD-er i året.

Filmstudioene har nå en ordning som bare betaler bonuser til de ansatte når filmen de er med på blir profitabel. Mange studioer i Hollywood satte mars neste år som siste frist å starte et prosjekt som skulle hjelpe dem til ikke å bli rammet av streiken. Det kan se ut til å være nytteløst dersom streiken nå muligens går av stabelen mye tidligere.

Følbare konsekvenser

I Hollywood kjenner man allerede streikefrykten, og mange som lever av filmstudioene begynner å se nedgangen i forretningene sine. Allbusiness.com forteller blant annet om kostymeutleiere og trailerleiere som merker at studioene ikke lenger lager avtaler i redsel for streiken.

Filmer som kan bli berørte er blant andre; James Bond 22, The Rum Diary, Angels and Demons, The Fighter, Frankie Machine. Rabbit Hole, Richteous Kill , Terminator 4, Sex og Singelliv og noen hundre andre filmer.

annonse

Les også