Til hovedinnhold

Samsungs lille svarte

For ikke lenge siden kunne vi lese om JVC sitt Youtube-kamera. Nå slenger Samsung seg på bølgen og lanserer MX20. Kameraet kan gjøre opptak i 640x480 som ifølge Samsung er det ideele for web. Undertegnede skal ikke skryte på seg god erfaring med Youtube-opplasting, men skalerer ikke videogiganten videoen for deg?

Uansett, selvsagt kan du også gjøre opptak i en mer standardisert oppløsning; 720x576. Uavhengig av oppløsning blir det komprimert i H.264 med ACC-lyd. Det er med andre ord ikke noe å klage på hva lagringskvalitet angår. Ankepunktet må bli støtten i redigerings-software. Antakelig følger det med programvare som gjør jobben, men stol ikke på at ditt faste redigeringsprogram støtter H.264-redigering. Det står ingenting i pressemeldingen om bitraten.

For en veiledende pris på 2500kr får du i tillegg 34x optisk zoom, 2.7" skjerm, angivelig nesten tre timer batteritid og en liten, hendig kamerakropp med målene 125x60x60,5 mm.

Et SD eller MMC-kort er alt som trengs i tillegg. Alternativt kan du kjøpe MX20C eller MX25 som kommer med henholdsvis 8 eller 16 gigabyte innebygget minne i tillegg.

Kameraene skal være tilgjengelig allerede i september og finnes i fire fargevarianter: svart, hvit, rød, blå.

annonse