Nyhet

Lanseringsdryss fra Samsung

Samsung S5620 Monte
Samsung S5350 Shark

Amobil/Barcelona: Det hagler nye modeller fra Samsung. Hele sju nye modeller ble lansert i går, selv om Samsung Wave fikk størsteparten av oppmerksomheten.

Av disse er det foreløpig kun tre som er bekreftet for det norske markedet, inkludert Wave. Samsung Monte og Shark er de to modellene som dukker opp her på berget.

Monte

Monte er en enkel trykkskjermtelefon med Samsungs proprietære operativsystem. Grensesnittet er en oppgradert utgave av Touch Wiz. Det er dog ikke snakk om Touch Wiz 3.0 men noe Samsung har kalt Touch Wiz 2.0 Plus.

Telefonen skal ha støtte før Google Latitude, slik at man ved hjelp av GPS-en kan se seg selv i forhold til sine kontakter plassert på kart.

Facebook og Twitter-integrasjon er på plass og tar man opp video kan man laste den opp direkte til Youtube fra mobilen.

På tilkoblingssiden finner man både trådløst nettverk og super-3G, slik at nettsurfing burde gå i greie hastigheter.

Shark

Samsung Shark blir en enkel designtelefon i klassisk utforming. Telefonen vil være utstyrt med super-3G, men her fins det dog ikke noe trådløst nettverk.

Så langt har det kanskje vært størst fokus på sosiale nettjenester med de store trykkskjermmobilene, selv om en del klassisk utformede mobiler også har hatt disse mulighetene. I Shark skal det være tett integrasjon mot disse tjenestene.

Ellers blir Shark en enkel telefon med Bluetooth og 3,2 megapikslers kamera. FM-radio og musikkspiller har den også.

Hva går vi glipp av?

Samsung I8520 er en ny Android-telefon fra selskapet. Ut fra pressebildene ser denne ut til å kjøre Touch Wiz 3.0, slik også Wave gjør. Sammen med 8 megapikslers kamera og Super-AMOLED bør dette bli en ganske potent mobil.

Mest spesielt er det kanskje at den på toppen er utstyrt med en liten DLP-projektor. Telefonen har også et brukergrensesnitt som skal være tilpasset bruk med bilde på veggen.

Flere oppgraderinger

Galaxy Spica kan fra slutten av andre kvartal oppgraderes til Android 2.1. Samsung Omnia II vil bli oppgradert til versjon 6.5.3 av Windows Mobile.

Omnia HD vil også få seg en oppgradering i løpet av andre kvartal i år.

Les om alt det som skjer på Mobile World Congress her »

annonse