Til hovedinnhold

Driver hindrer Windows-oppgradering

En del brukere melder om problemer med oppgradering fra Vista til Windows 7, og det viser seg at synderen er en driver fra Intel.

Brukere som opplever problemet får følgende feilmelding:

"\$windows.~bt\windows\system32\drivers\iastor.sys. Status: 0xc0000359. Windows failed to load because a critical system driver is missing or corrupt."

Oppgraderingen stoppes deretter opp, og systemet rulles tilbake til Vista.

Problemet viser seg å ligge i feil versjon av en iastor-fil som brukes som referanse under oppgraderingen. Microsoft har fortsatt ikke lagt ut noen oppdatering eller hotfiks for problemet, men har lagt ut et tips for problemet. Tipset innebærer manuell flytting og sletting av filer, og er derfor en ganske tungvinn løsning, men er altså et alternativ for de som sliter med dette. Andre brukere bør vente på oppdateringen som på et senere tidspunkt skal komme fra Microsoft.

Dette er tipset fra Microsoft som skal fikse oppgraderingsproblemet:

  1. Gå til mappen C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository, og flytt alle mapper som inneholder filen iastor.inf til en midlertidig lagringsplass.
    Det kan hende at du må ta eierskap av mappen for å kunne flytte den. Dette kan gjøres ved å høyreklikke på mappen og velge Egenskaper, Sikkerhet, Avansert, Eier, Rediger. Velg din brukerkonto og trykk på OK.
  2. Søk etter referanser til iastor i oem inf-filer i mappen c:\windows\inf, eksempelvis med følgende kommando:
    findstr /i /c:"iastor" %windir%/inf/oem*.inf
  3. Flytt alle oem##.inf-filer og tilsvarende oem##.pnf-filer fra c:\windows\inf-mappen til en midlertidig mappe. For ordens skyld, tegnene ## representerer et nummer.
  4. Slett $~bt, $~LS og $~Upgrade-mapper fra c:\, dersom disse eksisterer.
  5. Last ned og installer siste versjon av iastor.sys-driveren fra Intel.com på Vista maskinen.
  6. Nå skal Vista kunne oppgraderes til Windows 7 på vanlig måte.

Vær oppmerksom på at hardware.no tar ikke noe ansvar for eventuelle feil som oppstår ved bruk av denne prosedyren. Dette er tips fra Microsoft, og selskapet gjør oppmerksom på at trykkfeil kan forekomme på den aktuelle siden som forteller om tipset, og derfor bør tipset brukes som "as-is", nemlig på egen risiko. Du kan eventuelt ta kontakt med Microsofts kundestøtte dersom du har spørsmål.

(Kilder: The Inquirer, Microsoft)

annonse