Tek.no

Nyhet

Her er Nokias nye billigmodeller

Nokia
Silje Gomnæs
15 Nov 2009 00:00

Denne uken slapp Nokia tre nye mobiltelefoner for det norske markedet. Felles for de alle er fokus på de mest grunnleggende funksjoner.

Nokia 2690

2690 er en ny telefon i klassisk format.

Raskeste surfeteknologi er Edge. Telefonen har imidlertid støtte for alle fire GSM-frekvenser, slik at den kan brukes de fleste steder i verden.

Internminnet til 2690 er foreløpig ikke oppgitt. Det vi imidlertid vet, er at telefonen har støtte for minnekort av typen Micro-SD.

I tillegg finner du utgang for 3,5 millimeters lydplugg. Sammen med støtten for minnekort, ser det dermed ut til at 2690 har gode forutsetninger for å fungere til musikklytting. FM-radio er for øvrig også på plass.

Nokia har gitt 2690 den nye standardutgangen for ladeplugger, nemlig micro-USB.

Du kan regne med å finne 2690 i butikkene i løpet av første kvartal neste år. Prisen er foreløpig ikke kjent.

Nokia 2220

2220 er en skyvetelefon med runde former, og en vekt på rett under 95 gram.

I mobilnettet har ikke 2220 støtte for mer enn to GSM-frekvenser, og heller ikke raskere oppkobling enn GPRS. Sistnevnte innebærer at du får testet tålmodigheten godt om du vil surfe på nett med telefonen.

Telefonen har i følge GSM Arena 3,5 millimeters lydutgang, slik at du kan koble til ditt eget hodesett for å høre på musikk. Du får imidlertid ikke hørt på all verden med hodesettet, siden telefonen kun har 32 MB internminne og mangler støtte for minnekort.

Radio kan du imidlertid høre på, siden 2220 har FM-radio integrert.

Kameraet til den nye telefonen er på 0,3 megapiksler, noe som gjør at bildene du tar sannsynligvis egner seg best til MMS-bilder.

2220 skal være tilgjengelig før året er omme. Prisen er foreløpig ukjent.

Nokia 1616

1616 er den aller enkleste av de nye telefonene. Med støtte for to GSM-frekvenser, manglende støtte for minnekort og kamera, blir denne telefonen en du stort sett kan ringe og sende SMS med.

Telefonen skal imidlertid ha 3,5 millimeters lydutgang, slik at du kan få ålreit lyd når du bruker den innebygde FM-radioen.

Hvor høy lagringskapasitet 1616 har, er foreløpig ukjent. Telefonen har heller ikke støtte for minnekort.

1616 skal dukke opp i butikkene i første kvartal neste år, til en foreløpig ukjent pris.

Nokia lanserte i samme slengen også telefonene 1280 og 1800. Disse vil, i følge Nokias PR-byrå, ikke komme i salg i Norge.

(Kilder: Nokia, GSM Arena)

Les også
Nokia N900
Les også
Nokia 5630 Xpressmusic
Les også
N97 Mini er endelig lansert
Les også
Nokia lanserer grisebillig musikktelefon
annonse

Les også

Loading
annonse

Dagens beste tilbud

I samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no
Loading