Tek.no

Nyhet

Bærbare med 2.2GHz Pentium 4 prosessor

16 Jan 2002 12:09

Den lille størrelsen på Pentium 4 prosessorene har gjort det mulig for produsenter å benytte skrivbordsversjonen til produksjon av bærbare PC-er. Tidligere denne måneden lanserte Intel Pentium 4 prosessorer basert på .13 mikron. Ved å produsere prosessorer med .13 mikrometer vil man kunne få prosessorer som ikke utvikler så mye varme. Og som de fleste kjenner til er varme et stort problem når det gjelder bærbare PC-er.


Intel Pentium 4: liten tass

Vi vet f.eks. at Mitac har allerede begynt å produsere bærbare basert på skrivbordsversjonen av Pentium 4 med hastigheter opp mot 2.2GHz. Kilder som hardware.no har vært i kontakt med, sier at to produsenter i Norge kommer til å lansere produkter som benytter desktopversjonen av Pentium 4. Det er egentlig ikke en så stor sak å produsere bærbare PC-er basert på desktop prosessorer. Vi har allerede testet en bærbar-PC som benytter skrivbordsversjonen av en Pentium III-prosessor. Se vår test av Zepo Znote 3001.

Fordeler og ulemper

Ved benytte skrivbordsversjonen av Pentium 4 kan produsentene oppnå flere fordeler. For det første er skrivbordsversjonen av prosessorer billigere enn sine mobile brødere. En bærbar PC som er utstyrt med skrivbordsversjonen av Pentium 4 prosessorer vil koste ca 2000-3000 kroner mindre. Skrivbordsversjonen av prosessorer finnes også i langt høyere klokkefrekvens.

Men det er ikke bare positive sider ved å benytte skrivbordsprosessorer. F.eks. har ikke disse prosessorene strømreguleringsinstrukser og bruker mer strøm. Dette betyr selvfølgelig kortere batterilevetid. Dessuten blir produsentene også nødt til å benytte aktiv kjøling for å kunne holde prosessorene på et akseptabelt varmenviå, som igjen betyr viftestøy og varmere PC-er.

Vi lover å komme tilbake til en test av en bærbar PC utstyrt med en skrivbordsversjon av Pentium 4 så fort et slikt produkt blir tilgjengelig her i Norge.

annonse