Til hovedinnhold

OLED-tastatur forsinket?

Optimus Maximus
(Klikk for større bilde)

Vi har tidligere omtalt Optimus Maximus, som er et nyskapende tastatur hvor hver tast er en 10,1 mm2 OLED-skjerm med 48x48 pikslers oppløsning. Foreløpig har tastaturet kun vært på konseptstadiet og ingen ferdige eksemplarer er blitt produsert.

Ifølge Art. Lebedev, selskapet bak ideen, skulle de første testeksemplarene være klare i juni i år. Det skjedde ikke. Nå spekuleres det i om tastaturet blir kraftig forsinket.

Fredag i forrige uke la produsenten ut en video av tastaturet - eller rettere sagt en av tastene på det kommende tastaturet - på YouTube. Hensikten er å vise hvordan tastene vil oppføre seg.

Videoen viser en tast, montert på et PCB-kort, hvor tasten skifter farge - verken mer eller mindre. Ikke spesielt imponerende eller oppsiktsvekkende. På nåværende tidspunkt burde absolutt Art Lebedev hatt mer å vise frem enn som så.

Forhåndssalget av tastaturet startet 20. mai i år, og 200 eksemplarer til den nette pris av $1500 per stykk ble revet vekk på tolv timer. Da ble det lovet at første leveranser ville finne sted i slutten av november.

De neste leveransene av tastaturet er blitt lovet i desember 2007 og januar 2008, med respektive 200 og 400 enheter. Det gjenstår å se om tidsplanen blir holdt.

Les mer om tastaturet og se flere bilder på artlebedev.com.

(Kilde: X-bit labs)

Mer om
annonse