Tek.no

Nyhet

Netcom kan tvinges til lavere priser

Like termineringspriser betyr mer penger til Telenor, mener Netcom. (Foto: Istockphoto / Kativ)
Silje Gomnæs
18 Okt 2007 20:00

Netcom tapte nylig en rettssak om å få slippe å kutte termineringsprisen sin fra 91 til 70 øre per minutt. Nå vurderer operatøren å anke saken til Lagmannsretten.

Termineringsprisen er den prisen en operatør krever for at andre operatører skal få føre samtaler gjennom deres nett. Post- og teletilsynet har lenge jobbet for at Netcom og Telenor skal operere med like termineringspriser.

Etter tilsynets ønske vedtok Samferdselsdepartementet at Telenor måtte senke sine termineringspriser fra 68 til 60 øre per minutt, mens Netcom måtte senke prisen sin fra 91 til 70 øre. Disse prisene skulle tre i kraft fra og med 1. oktober i år.

Krever fortsatt 91 øre

Men Netcom krever fortsatt 91 øre per minutt av andre operatører i Norge mens de vurderer om saken skal ankes. Ifølge Netcoms informasjonsrådgiver, Øyvind Vederhus, er operatørens samarbeidspartnere informert om saken. Skulle Netcom tape saken, er de forberedt på å betale disse tilbake med tilbakevirkende kraft fra 1. oktober.

- Hvis vedtaket blir endelig vedtatt vil det innebære en pengeforflytning med 1,3 milliarder kroner i Telenors favør, sier han til Amobil.

Han kan ikke se at dette fører til noe positivt for noen av partene.

- Endringene kommer ikke nødvendigvis kunden til gode på sikt - verken våre eller Telenors kunder. Markedet er ikke tjent med et svekket NetCom, og et parallelt styrket Telenor! Konkurransekraften vår gjør at vi kan drive produkt og tjenesteinnovasjon, dytte Telenor, oss og markedet fremover og holde prisene akseptable gjennom å være en reell trussel til mastodonten. Med den største enda større, og utfordreren betraktelig svekket - hva tjener kunden på det?, spør han.

- Kontantstøtte til Telenor

Han kaller vedtaket for en kontantstøtteordning til Telenor, og sier at de manglende inntektene kan resultere i for eksempel mindre kapasitet til å utbedre dekning i distriktene.

Post- og teletilsynet ønsker at begge de to operatørene skal ha like termineringspriser i 2010. Vederhus mener dette er altfor tidlig.

- Legger du til tre år, og sier 2013 istedenfor 2010, ville det vært kjærkommen tid for oss til å gjøre de tilpasningene som vil kreves for å imøtekomme endringene, sier han.

Telenor var ikke tilgjengelig til å kommentere Netcoms utspill i saken.

Les også
Varsler lavere ringepriser
Les også
Tapte ankesaken
Les også
Presser prisene
annonse

Les også