Til hovedinnhold

Video møter mobil

Samsung, LG og Pantech og Curitel er alle elektronikkaktører som holder til i Sør-Korea. Konkurransen blir derfor ekstra stor og en naturlig følge av det er at koreanere kan velge og vrake i stadig mer avanserte mobiltelefoner.

Videokamera, mobil og tydeligvis deilig musikk.

Kun for Korea
De fleste av Pantech og Curitels telefoner er kun ment for det koreanske markedet, noe som også tilfelle med PH-L4000V. Modellen benytter CDMA-nettverket, og kan derfor ikke brukes her i landet.

Mange telefoner får i dag en bakside som ser ut som et digitalkamera. Sony Ericsson S700i er et godt eksempel på det. Pantech og Curitel valgte derimot å la PH-L4000V se ut som et DV-kamera. Designet må sies å ha vært vellykket, for selskapet vant "iF Design Award", Europas største designkonkurranse, med PH-V4000L.

Men designet er ikke alt, man kan naturligvis filme og lagre innspillingen i MPEG4-format på et miniSD-minnekort. Kameraet er på 2,1 megapiksler og det brukes CCD-brikke. Det er også autofokus og optisk zoom, og bildekvaliteten skal være vel så god som hos tradisjonelle videokameraer.

Et nettsted melder om at telefonen skal være utstyrt med FM-sender, noe som vil være ganske spesielt om det er tilfelle. Man kan tenke seg noe lignende som iTrip, som gjør det mulig å spille musikk fra iPod-en på for eksempel bilradioen, men det kan like godt være at en feil har sneket seg inn når informasjonen ble oversatt fra kinesisk til engelsk.

Gizmodo kan du lese mer om PH-L4000V, og i samme slengen stifte nærmere bekjentskap med en rekke andre av Pantech og Curitels mobiltelefoner.

annonse