Til hovedinnhold

11-åring bak første Iphone-virus

Apple skryter stadig av at sjansen for å få virus med Mac OS er uhyre liten sammenlignet med Windows. Operativsystemet, som også er på plass i selskapets første mobiltelefon: Iphone, er imidlertid langt fra usårlig.

Nylig dukket det første viruset som angriper Iphone opp. Viruset er en trojaner som ligner veldig mye på en oppdatering til telefonen, og har navnet ?iPhone firmware 1.1.3 prep?. Dersom du laster ned denne "oppdateringen" og installerer den på iPhone, kjører et program som ikke har andre kjente ulemper enn at teksten "Shoes" viser på skjermen, og at det tar opp minnekapasitet.

Prøver du å slette det, fjerner det imidlertid samtidig mange kritiske filer på telefonen, og flere av Iphone-programmene slutter å fungere.

Et uhell?

Den ondsinnede programvaren er muligens ikke ment å være ondsinnet. Det er allerede klart at det er en 11-åring som har skrevet koden, men mye tyder på at det at den endte som et virus var et uhell.

Det skal nevnes at det skal mye til for å få virus på telefoner i dag, og det kreves i de aller fleste tilfeller at eieren av mobiltelefonen installerer den ondsinnede programvaren selv. Anti-virusselskapene F-Secure og Symantec råder derfor mobilbrukere generelt til å alltid ta forholdsregler når det kommer til bruk av tredjeparts programvare.

(Kilder: Mobilsiden.dk, Newstrackindia, Iphone Matters)

annonse