Tek.no

Nyhet

Nikon snuser på utskiftbar bildebrikke

UTSKIFTBAR: Bildeenheten (20) som inneholder bildebrikken er ført inn kamerahuset (4). Speil (71) og lukkermekanisme (73) er på plass. ILLUSTRASJON: Patentsøknaden.
Geir Willy Haugen
17 Nov 2010 14:15

Nikon og de andre kameraprodusentene søker gjennom året om et enormt antall patenter, selv om det ikke alltid blir noen konkrete produkter ut av det, kan det av og til dukke opp spennende ting.

Nå har en japansk blogg fanget opp en patentsøknad fra Nikon som går på utskiftbare bildebrikker. Søknaden, som ble levert inn i april 2009, og offentliggjort for seks dager siden, er ikke tilgjengelig på engelsk enda, og detaljene er derfor litt uklare.

Det man kan lese ut av søknaden er en utskiftbar bildebrikke som føres inn i en modul ved hjelp av to skinner. Forenklet forklart har det likheter med hvordan minnekort fungerer i dagens kamera. I tillegg til skinnesystemet ser det også ut til at Nikon har tenkt på støvproblematikken.

Hvis patenten noen gang skulle munne ut i et konkret produkt, er det lett å se for seg fordelene med dette. Man kan ha ett kamerahus, og bytte ut bildebrikken etter hvilke oppgaver man skal utføre, ikke ulikt den gode gamle filmrullen. Forskjellige bildebrikker kan være høyoppløselige, sort/hvitt, høyhastighet eller for eksempel IR.

Les også: Samsung patenterer ny objektivteknologi

Les også: Det perfekte speilreflekskamera?

Les også: Biometrisk vannmerke i bildene

Les også
Samsung patenterer ny objektivteknologi
Les også
Det perfekte speilreflekskamera?
Les også
Biometrisk vannmerke i bildene
annonse
annonse

Dagens beste tilbud

I samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no
Loading