Til hovedinnhold

Dag 1 for Meego i løpet av måneden

Før måneden er omme skal det første programvarearkivet for Meego åpnes for brukere med Nokia N900. Dette blir dag én for Meego, ifølge Nokias Valtteri Halla.

Nokia og Intel annonserte under Mobile World Congress at de slår sammen hver sine mobile Linux-prosjekter. Intels Moblin og Nokias Maemo blir altså til Meego.

Som en del av denne sammenslåingen skulle brukerne få tilgang på egne programarkiver for hver type enhet. Intel skulle ta seg av de store enhetene - de vi i dag kjenner som MID-enheter, mens Nokia skulle ta seg av sine egne.

Litt usikker målgruppe

Under Nokia og Intels pressekonferanse ble det fremstilt slik at disse arkivene skulle henvende seg direkte til sluttbrukere, på samme måte som eksempelvis App Store eller Android Market gjør på sine plattformer.

Vi er foreløpig ikke sikre på om programarkivet som skal dukke opp i løpet av mars er identisk med det som vil henvende seg til sluttbrukerene, eller om det vil være mer rettet mot utviklere.

"Repositories" er ordet Nokia-representanten bruker, og i Linux-verdenen kan man finne slike som er både mer og mindre egnet direkte for sluttbrukere. Noen er for avanserte brukere med svært tidlige stykker programvare, eller programvare til hjelp i utvikling av annen programvare - mens andre stort sett kun inneholder ferdig og fungerende programvare.

Kartnytt for N900-brukere

I dag ble det også kjent at Nokia har oppdatert kartprogramvaren sin, Map Loader. Denne har ikke tidligere fungert sammen med Nokia N900. Nå gjør den det og brukere av Nokias flaggskip kan nå hente ned kart i ro og mak hjemme. Dette er absolutt å foretrekke fremfor å laste ned kart via mobilnett i utlandet, ettersom det fort kan bli svært dyrt.

Det er ikke lenge siden Nokia annonserte at navigasjonsfunksjonen i Ovi Maps skulle gjøres gratis i produsentens kommende smarttelefoner, og i noen av de eksisterende.

(Kilde: infosyncworld.com, gsmarena.com)

annonse