Tek.no

Nyhet

Smartmarkedet blomstrer

27 Juli 2010 17:57

Økonomiske nedgangstider ser ikke ut til å stoppe verdens befolkning fra å investere i smarttelefoner. Ferske tall viser at det ble solgt hele 60 millioner smarttelefoner i løpet av årets andre kvartal, skriver Phonearena. Dette er et større tall enn noen gang før.

Konkurranse og abonnement

Nettstedet peker på flere grunner til at flere og flere kjøper smarttelefoner. En av dem er at produsenter og butikker selger flere telefoner inkludert abonnement. Dermed slipper kunden å betale for hele telefonen samtidig, og lar seg friste av lavere pris i kjøpsøyeblikket. En annen grunn er rett og slett at konkurranse produsentene imellom fører til pressede priser.

Siden andre kvartal i fjor har Apple sendt ut 8,4 millioner telefoner, og selskapet kan skryte av en økning i mobilsalget på 61 prosent. Tallene regner dermed Iphone 3GS for en smarttelefon å være, altså før IOS 4-oppdateringen ble tilgjengelig.

Etter endt andrekvartal sitter Nokia igjen med 40 prosent av markedet for smarttelefoner. RIM har 19 prosent mens Apple har 14 prosent.

Hvilke markedsandeler produsenter som Sony Ericsson, HTC, LG og Samsung har, sier ikke tallene noe om.

(Kilder: Moconews, Phonearena)

Les også
– Nokia trenger flere finner
Les også
Bagatelliserer Iphone 4-salgstall
Les også
De gamle må vike
Les også
Sony Ericsson endelig i medvind
annonse

Les også