Til hovedinnhold

- Galaxy Tab kommer 3. september

Finn Jarle Kvalheim

I lengre tid har det svirret rykter på nettet om at Samsung er i ferd med å lansere sitt eget nettbrett. Den senere tid har også bilder av det som ser ut til å være en gigantisk utgave av Android-telefonen Galaxy S fyret opp under disse ryktene.

Nå kan det se ut til at nettbrettet er nærmere enn vi trodde. En anonym, men høytstående, kilde i Samsung skal ha bekreftet overfor nettstedet Joongang Daily at surfeplaten lanseres i Berlin, på elektronikkmessen IFA som åpner 3. september.

Spesifikasjonene er foreløpig også kun på ryktestadiet. Det dreier seg om en skjerm på 7 tommer. Både LCD og AMOLED har vært spekulert i som teknologien bak. Det spørs om ikke AMOLED kan bli i dyreste laget for den størrelsen, men Samsung er største produsent av denne typen skjermer og kan komme til å overraske oss.

Ifølge en nylig analyse fra Isuppli er det stor mangel på AMOLED-skjermer om dagen. Nylig annonserte mobilprodusentene HTC og Pantech at de ville gå over til tradisjonelle LCD-skjermer i flere av sine produkter fremover.

Spesielt at HTC har slitt med å holde butikkhyllene fulle av toppmodellen Desire. At de nå presenterer overgang til en LCD-skjerm som en oppgradering, midt i telefonens levetid, kan skyldes at Samsung ikke lenger er i stand til å levere ønsket antall AMOLED-skjermer.

Man kan altså spørre seg hvor produksjonskapasiteten som skulle forsyne HTC Desire har tatt veien.

Forøvrig skal platen kjøre Android 2.2, også kjent som Froyo. Motoren blir en Cortex A8-prosessor på 1,2 GHz, og ifølge ryktene skal nettbrettet også ha 16 GB innebygget minne, samt trådløst nett og 3G-tilkobling.

(Kilde: engadget.com)

annonse