Nyhet

Symbian-hjelp mot virus

Den dødelige fugleinfluensaen sprer seg til stadig flere områder, og helsepersonell i flere europeiske og asiatiske land jobber på spreng for å hindre videre smitte. Nå skal et Symbian-program gjøre jobben enklere.

Programmet heter H5N1 DECON og skal gjøre det enkelt å beregne hvor mye desinfeksjonsmiddel som må blandes med vann for å få den rette styrken på den desinfiserende væsken.

H5N1 DECON kan regne ut blandingsforholdene til en rekke desinfiserende midler. Alle midlene er godkjente av blant annet FNs mat- og jordbruksorganisasjon. I tillegg til å beregne blandingsforholdene, er det mulig å spesifisere hvilken situasjon desinfiserinsvæsken skal brukes i. For eksempel kan man beregne hvor mye væske som behøves for å desinfisere en bil.

Det er mest sannsynlig helsepersonell og andre som har direkte tilgang til desinfiseringsmidler i sammenheng med fugleinfluensaen som vil dra størst nytte av H5N1 DECON. Om du ønsker imidlertid har lyst til å teste programmet selv, har du imidlertid muligheten til å laste ned programmet fra Tea Vui Huangs nettsider.

(Kilde: Tea Vui Huang, Mobil)

Les også
- Virusvarsel er tull
Les også
3G-nett øker virusfaren
Les også
Ring til teledoktoren
annonse