Mobil-firefox nå i betaversjon

Helt siden oktober i fjor har en veldig tidlig versjon (alpha) av den nye Mozilla Firefox-nettleseren for mobiltelefoner, foreløpig kalt Fennec, vært tilgjengelig til Nokias surfebrett N810. Nå har den første beta-versjonen kommet. 

Beta-versjonen er også kun tilgjengelig til Nokia N810 foreløpig, og kan dermed ikke lastes ned til noen mobiltelefoner ennå. Derimot kan du laste ned mobilversjonen til PC-en, enten du kjører Windows, Linux eller Mac OS fra Mozillas nettside

Video viser Fennec i bruk

Mozilla har også publisert en video som presenterer den nye nettleseren. Selskapet har tatt sikte på å gjøre mobilversjonen så lik PC-versjonen som mulig. Blant annet fungerer autofullføringen av internettadresser på samme måte, og du kan laste ned egne ekspansjonspakker til nettleseren. 

Videre kan du bruke flere faner når du surfer, som seg hør og bør i en skikkelig mobilnettleser. Firefox utnytter hele mobilskjermen din, og for å velge faner panorerer du til venstre, på høyre side finner du innstillinger og adresselinjen får du frem ved å bla helt til toppen. 

Under kan du se en video som presenterer den nye betaversjonen.

Fennec Beta 1 walkthrough

from

Madhava Enros

on

Vimeo

.

(Kilde: mozilla.org)

Les også
Mobil-Firefox i ny utgave
Les også
Nettleseren som gir deg hele nettet
Les også
Opera Mobile 9.5 får konkurranse
Les også
Nå kan du teste mobil-Firefox
Les også
Opera hardt ut mot Microsoft
Les også
Nå kommer Firefox til Touch Pro
annonse