Til hovedinnhold

Et roaming-fritt Norden?

Når du bruker mobiltelefonen i et annet mobilnett enn din operatørs eget, kan du risikere å betale i dyre dommer for tjenesten.

Telenor jobber nå med planer for hvordan kunder i fremtiden kan unngå all slik roaming når de reiser rundt i Norden. Det vil si at du betaler samme pris når du ringer i utlandet som i Norge.

- Dette er et hett tema i organisasjonen. Telenor har et slikt prosjekt gående, og det har høy prioritet, avslører Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor, til Amobil. Nærmere detaljer ønsker han ikke å gå ut med.

Krokan forklarer at EU har mye å si når det gjelder roaming, og at Telenor vil følge EUs anbefalinger.

- Pris og funksjonalitet er veldig viktig for oss. Med funksjonalitet mener vi for eksempel at kunden ikke skal merke om han er i Norge eller Sverige, sier Krokan.

NetCom lener seg tilbake
NetCom har på sin side ikke et lignende prosjekt på plakaten.

- Hvis du er NetCom-kunde er roaming-prisene billigere når du bruker TeliaSoneras nett ellers i Norden. Er du bedriftskunde kan du bruke tjenesten Nordenpris, som gir deg samme pris overalt i Norden med TeliaSoneras nett, forteller Øyvind Vederhus, kommunikasjonsrådgiver i NetCom.

- Det vil nok helt sikkert bli billigere å ringe i utlandet i fremtiden uansett, og det stiller vi oss positive til, sier Vederhus.

Ingen roaming i Øst-Afrika
I Øst-Afrika har operatørene allerede begynt å bygge ut roamingfrie soner. Celtel International har nyli opprettet mobilnettet One Network som dekker tre øst-afrikanske land. Det gjør at du slipper roaming-priser, så lenge du har One Network-dekning. Du betaler altså det samme for å ringe uansett hvor du er.

- Dette kan skyldes forskjellige forretningsstrategier, sier NetComs Øyvind Vederhus.

Også i EU er roaming et hett tema. EU har nemlig en roaming-debatt gående, og det er ventet at de vil gå ut med konkrete planer i løpet av sommeren 2007. Både Telenor og NetCom sier overfor Amobil at de er veldig opptatte av hvilket utfall debatten får.

(Kilder: Telenor, NetCom, Reuters)

annonse