Nyhet

– Kan slippe moms

The Gathering (TG) har som kjent fått et krav på en snau million kroner, for manglende innbetaling av moms. Ifølge Skatteetaten er ikke TG kultur, og dermed momspliktig. Debatten har i ettertid rast, for er virkelig datakultur ikke kultur?

Nå kommer det signaler fra Finansdepartementet om at TG allikevel kan slippe momskravet.

«The Gathering har mulighet til å søke Finansdepartementet om dispensasjon for å slippe moms. Dette gjelder for framtidige så vel som tidligere arrangementer,» sier Geir Axelsen (Ap), statssekretær i Finansdepartementet, til Hamar Arbeiderblad.

«Får vi en slik søknad på bordet, kan vi love å bidra med at den blir behandlet raskt og i lys av tidligere dispensasjonspraksis er det mye som tyder på en velvillig behandling av en slik søknad,» fortsetter Axelsen.

Arrangørene av TG, Kandu, har tidligere uttalt at de vil søke Finansdepartementet om dispensasjon. Signalene om at en slik søknad vil bli behandlet med positiv respons, er unektelig godt nytt for The Gathering og Kandu.

-Ikke Skatteetatens feil

Videre sier Axelsen at både han og finansminister Kristin Halvorsen har fulgt momsdebatten med interesse. Han mener det er feil å skylde på Skatteetaten, da de kun følger et regelverk.

«Det er ikke slik at Skatteetatens folk sitter og vurderer hva som er kultur eller ikke,» sier Axelsen.

(Kilde: Hamar Arbeiderblad)

Les også
Datakultur ikke kultur?
Les også
Momskravet mot TG skaper furore
Les også
TG må betale
Les også
TG08: 2500 i demonstrasjonstog
Les også
Krever moms av TG
annonse