Tek.no

Nyhet

Instagram fjerner sine største irritasjonsmomenter

Tek.no
23 Mar 2018 21:43

Den populære bildedelingstjenesten Instagram har nå kunngjort en ny endring som skal sikre at nye innlegg oftere legges høyt opp i feeden. Det skal gjøre det lettere å se de mest relevante innleggene fra venner. Dette vil også innebære at veldig gamle innlegg heretter ikke vil dukke opp høyt oppe i feeden, som de bekreftet overfor CNN.

Dette har vært et irriterende problem mange brukere har klaget på i lang tid, så dette bør være en velkommen endring for de fleste.

Endringene er nok ment å bøte litt på den algoritme-baserte feeden som Instagram innførte i 2016, som innebar at innleggene som ble ansett som mest «interessante» for brukeren havnet høyere. Dette gjorde feeden mer ukronologisk og mottok mange klager.

Ny knapp

Instagram tester også ut en ny knapp, som skal ta deg til toppen av feeden. Hittil har det vært slik at man automatisk tas til toppen hver gang feeden oppdateres, men med den nye knappen kan man altså oppdatere manuelt og velge når man vil tas til de nyeste innleggene øverst.

Dersom man ikke benytter seg av knappen kan man uforstyrret fortsette på samme stedet man befinner seg. Knappen er ennå i testfasen, og det er ennå uvisst akkurat når den vil bli bredt tilgjengelig for alle Instagram-brukere.

Enda flere endringen av feeden skal visstnok være på vei, og tjenesten vil komme med flere detaljer om disse etter hvert.

Instagram-eieren Facebook er i trøbbel: Mark Zuckerberg innrømmer nå feiltrinn »

(Via Mashable)

Les også
Informasjon om Instagram-brukere lå åpent
Les også
Instagram får fullverdig videotjeneste som gir deg timelange videoer
Les også
Dumpe Facebook? Her er de mest utbredte alternativene
Les også
Varsler om «stalkere» som tar bilde av historien din
annonse