Til hovedinnhold

DNB-kunder kan se langt etter Apple Pay

DNB: – Vi mener kundene er fornøyd med kredittkort og kontaktløse kort.

Apple

I dag ble Apples mobilbetalingsløsning Apple Pay lansert i Norge. I første omgang er det bankkunder hos Nordea Bank, Santander Bank og Sbanken som vil kunne bruke mobilene og Apple Watchene sine til å betale ved trådløse terminaler.

DNB-kunder kan imidlertid se langt etter Apple Pay-støtte:

– Vi har vurdert det og vi har vært i dialog med Apple, og vi har gjort vurderingen at vi ikke er med på dette nå, forteller Andreas Nyheim, kommunikasjonsrådgiver hos DNB til Tek.no.

Sier Apple Pay-bruken har vært lav i andre land

Andreas Nyheim, kommunikasjonsrådgiver hos DNB
Stig B Fiksdal, DNB

Nyheim forteller at DNB har hørt fra andre land at bruken av Apple Pay har vært lav hos bankkundene som har hatt tilgang.

– Det henger nok sammen med at betaling med kort har blitt såpass enkelt nå som mange har fått kontaktløse betalingskort, forteller Nyheim, som også forteller at de skal satse videre på utviklingen av Vipps som den norske betalingsappen.

– Så dere sier ikke nei til Apple Pay fordi dere har en konkurrerende tjeneste i form av Vipps?

Vi sier nei fordi vi ser at dette er en løsning til i liten grad er tatt i bruk. Brukerne har i dag alternativer som de er fornøyd med i form av kredittkort og kontaktløs betaling, sier Nyheim.

– Så du tror ikke DNB-kunder vil ha Apple Pay?

– Jeg har prøvd å forklare hvordan vi har resonnert. Vi har sett på alternativene, og sett på hva kundene som har hatt tilgang har gjort. Vi følger med på dette markedet, og i den grad markedet for mobilbetaling blir mer modent så vil vi ta opp dialogen igjen.

Vipps er klar for konkurranse

Vipps på sin side, som forøvrig har blitt splittet ut i et separat selskap fra DNB, hadde ikke mye konkret å komme med:

– Nå kommer det mange ulike konkurrenter inn på markedet for betaling, blant annet Apple Pay. Vi kommer til å både konkurrere mot små og store aktører fremover, men vi tror at det er viktig å ha flere ben å stå på innen betaling for å lykkes. Selv om vi har et sterkt utgangspunkt i vennebetaling vokser vi nå enda mer på andre tjenester, forteller Hanne Kjærnes, kommunikasjonssjef hos Vipps til Tek.no.

– For å lykkes med mobilbetaling i butikk tror vi at det må være enklere, raskere og billigere enn dagens alternativer – som også norske forbrukere er godt fornøyde med. I tillegg må lojalitetsprogram og rabatter løses på kunde- og bransjevennlige måter. Derfor jobber vi nå sammen med handelen for å finne gode løsninger, men det er for tidlig å si noe om når vi lanserer, forklarer Kjærnes på spørsmål om når vi får se Vipps i norske butikker.

Oppdatert: I den opprinnelige artikkelen skrev vi at Andreas Nyheim fortalte oss at DNB-kundene var fornøyde med å bruke kontanter og kontaktløse kredittkort. Dette mente Nyheim senere ikke var det han sa, og vi har derfor oppdatert artikkelen med at det var snakk om «kredittkort og kontaktløse kort».

annonse