Til hovedinnhold

Gigabyte lanserer RAM-moduler uten RAM

RGB-fansen kan glede seg.

Gigabyte

Taiwanske Gigabyte, hvis hovedkort har funnet veien til mang en PC her på berget, skal nå også satse på minnemarkedet. I første gang med et sett med 2 x 8 gigabyte 3200 MHz DDR4-RAM.

De Aorus-merkede RAM-modulene skal selvfølgelig ha godt med RGB-belysning – i dag finnes det knapt en datakomponent som ikke lyser i mørket – men Gigabyte stopper ikke der. De slenger også med to RGB-belyste moduler som ikke har en eneste RAM-brikke innabords.

«Tomme» minnemoduler, med andre ord. «RGB Infused Demo Module» kaller Gigabyte denne nyvinningen.

Det er kanskje ikke umiddelbart så enkelt å se poenget med dette, men idéen er ikke nødvendigvis så dum. De fleste hovedkort i mellom- og entusiastklassen har tross alt plass til fire minnemoduler, mens de færreste faktisk trenger mer enn 16 GB totalt.

Likevel vil kanskje mange estetikere ønske å fylle opp alle RAM-sporene, spesielt om de har sansen for matchende RGB-belysning.

Full pakke til halve prisen

Når vi da tenker på at en 8 GB RGB-minnemodul gjerne går for en drøy tusenlapp, og at vi ikke er i stand til å finne RGB-moduler med 4 GB RAM på markedet, vil dette settet potensielt gi fire matchende RGB-moduler til halve prisen av lignende RGB-minnesett.

Det vil riktignok bare ha halvparten mengde RAM også, men per i dag er ikke 32 GB noe den gjengse forbruker egentlig trenger.

Hvorvidt Gigabytes nye minnesett faktisk vil komme til vårt hjemlige marked vet vi ikke ennå. Men hvis det gjør det, regner vi altså med at det vil koste omtrent det samme som to konkurrerende RGB-minnemoduler med samme størrelse og hastighet.

Vil du vite mer om fargerom?
Dypdykk: Dette må du vite om sRGB, AdobeRGB, og hvordan tall blir til farger >>>

(Kilde: The Verge)

annonse