Til hovedinnhold

Denne videoen avslører angivelig en helt unik Xiaomi-mobil

I november viste Samsung frem en liten revolusjon i mobilbransjen i form av en mobil som kunne brettes på midten. Mobilen er ventet å komme en gang i 2019, trolig til en skyhøy pris.

Nå har en ny video dukket opp på nettet av det som angivelig skal være en mobil fra Xiaomi, som kan gå i direkte konkurranse med Samsungs brettbare mobil.

Ubekreftet

Videoen ble delt av den kjente Twitter-brukeren Evan Blass, som er beryktet for å lekke bilder av kommende mobiler før de er offentlig kjente. Denne videoen omtaler han imidlertid selv som ubekreftet og uverifisert, men at han har blitt fortalt at det skal vise en Xiaomi-mobil.

Brettes to ganger

Den største forskjellen mellom Samsungs brettbare mobil, og den avbildet i videoen, er måten de brettes på. Der Samsungs mobil «bare» kan brettes på midten for å halvere skjermstørrelsen, ser vi i videoen at mobilen brettes to ganger inn mot midten av baksiden. Dette gjør mobilen enda mindre når den er brettet sammen, men trolig også tykkere.

Samsung har vært ekstremt varsomme med å vise frem sin brettbare mobil, og gjorde det kun fra scenen i november da alt lys var skrudd av, så man bare kunne se skjermen og ikke resten av mobilen.

Det samme gjelder mobilen i videoen som Evan Blass har delt. Det er bare mulig å se skjermen, mens rammen rundt forsvinner i mørket rundt.

Kan stemme

Det begynner å bli vanlig å se skjermer som strekker seg helt ut i kanten nå, men i 2016 var det helt nytt.

Som nettstedet Engadget påpeker er det ikke godt å si om mobilen i videoen er ekte, og heller ikke om den kommer fra Xiaomi. Det er likevel litt hold i historien. Nettstedet ET News Source skrev i juli i fjor at Xiaomi jobbet med nettopp med «utbrettbar» mobil som var planlagt å lanseres i 2019. Selskapet har også en lang historie med å virkelig utfordre mobilbransjen når det kommer til skjermdesign. De slapp en nærmest kantløs mobil bør noen andre, i form av Xiaomi Mi Mix i 2016. Vi ble så imponerte av oppfinnelsen at vi ga den 10/10, helt på tampen av året.

Du kan lese vår lyriske test av Xiaomi Mi Mix her.

Derfor sier vi oss enige i Engadgets spådom:

– Hvis det er ett selskap som kommer til å pushe grensene for brettbare mobiler er Xiaomi en av de heteste kandidatene til å gjøre det.

annonse