Tek.no

Nyhet

Nå setter Netflix opp prisene - igjen

Og økningen gjelder også for eksisterende kunder.

Mike Blake
Stein Jarle Olsen
14 Aug 2017 10:29

Prisen på et Netflix-abonnement har økt støtt og stadig siden innføringen i Norge i 2012, og nå er det klart for nok en prisøkning.

Tredje prisøkning på fem år

Ved lansering kostet et Netflix-abonnement 79 kroner i måneden. I 2014 ble prisen økt med en tier, og i april i fjor nok en tier, slik at standard-abonnementet kostet 99 kroner i måneden.

I tillegg kunne du velge basis-abonnement til 79 kroner i måneden eller et premium-abonnement til 129 kroner i måneden.

Nå er det altså klart for nok en prisøkning. Alle abonnementene øker med en tier, slik at prisene nå er henholdsvis 89, 109 og 139 kroner i måneden. For nye kunder gjelder prisene umiddelbart, mens eksisterende kunder får beskjed om økningen fortløpende på e-post og direkte i tjenesten.

Netflix' nye priser trer i kraft fortløpende for eksisterende kunder. Alle abonnementene øker med en tier. Undertegnedes konto har imidlertid fortsatt den gamle prisen.
Skjermdump

Alle kunder får økt pris

Utrullingen begynte torsdag 10. august, og individuell timing på prisøkningen er basert på hvert medlems faktureringsdato, opplyser Netflix' norske pressetjeneste til Tek.no.

– Iblant justeres Netflix' planer og prising etter hvert som vi legger til flere eksklusive TV-serier og filmer, introduserer nye funksjoner og forbedrer Netflix-opplevelsen for å hjelpe medlemmene finne noe bra å se på enda raskere, sier en talsperson i Netflix.

Sist kvartal hadde Netflix et driftsoverskudd på 128 millioner dollar av en totalomsetning på snaut 2,8 milliarder dollar. Det ga en margin på 4,6 prosent.

Strømmegiganten vokste med over fem millioner nye abonnenter, til nesten 104 millioner, men den internasjonale delen av strømmetjenesten gikk likevel med et lite minus. I et brev til investorer skrev imidlertid Netflix at de forventet at deres internasjonale satsing for første gang ville gå med overskudd for hele året 2017 under ett.

Les også
Ny rekord for Netflix: Over 300 millioner seere
Les også
Irriterer du deg over bufring i videoer? Forskere mener de har funnet løsningen
Les også
Snart skal halvparten av Netflix-innholdet være «unikt»
Les også
Visste du at HBO Nordic ikke er det beste stedet å se HBO-innhold?
Les også
Den beste VPN-tjenesten 2017: Vi finner den beste VPN-tjenesten for sikker nettsurfing og amerikanske strømmetjenester
Les også
Snart vil Netflix trolig bli mye vanligere i fly
Les også
Fem kule ideer som kom frem på Netflix' Hack Day
Les også
Get- og Canal Digital-kunder skal få filmer bare dager etter de er ferdige på kino
annonse

Les også

Loading
annonse

Dagens beste tilbud

I samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no
Loading