Nyhet

Her er Volkswagens nye Tesla Model X-konkurrent

Men Europa blir ikke et prioritert marked.

Volkswagen viste i går frem sitt nyeste medlem i ID-serien, kalt ID Roomzz. Det skjer i forkant av bilmessen i Shanghai, som starter senere denne uken.

Roomzz har to motorer som til sammen yter 225 kilowatt (306 hestekrefter) og et batteri på 82 kWh som gir en rekkevidde på opptil 450 kilometer etter WLTP-standarden. ID Roomzz akselerer fra 0-100 på 6,6 sekunder, og toppfarten er elektronisk begrenset til 180 kilometer i timen.

Bilen kan dessuten lades med opptil 150 kilowatt effekt, noe som gir 0-80 prosent på rundt en halvtime.

Tesla Model X-konkurrent

Dashbordet er svært minimalistisk, med en 13,8 tommer stor skjerm, heads-up-display og et «digitalt ratt», som Volkswagen kaller det.

Bilen kan fåes med tre seterader og opptil sju seter, men konseptbilen VW viser frem i Shanghai har bare fire seter.

Disse kan til gjengjeld vinkles 25 grader innover når bilen kjører av seg selv (den støtter nivå 4-selvkjøring og kan dermed kjøre seg selv i mange scenarier), for på den måten å lette kommunikasjonen mellom passasjerene.

Det minner om det Byton har lansert i sin kommende M-Byte, men der kan setene «kun» vinkles 12 grader innover.

Roomzz måler 4915 millimeter lang, 1890 millimeter bred og 1760 millimeter høy. Det er litt kortere og smalere enn Tesla Model X (5036 x 1999 x 1684 mm), men også noen centimeter høyere. Akselavstanden er på 2965 millimeter.

Litt som businessklasseseter på mange fly, kan konseptsetene i ID Roomzz legges ned inni et «skjell». De skal kunne bli tilnærmet flate, men bilen kan også leveres med konvensjonelle seter, inntil sju i tallet.

Først og fremst for Kina

Setene i Roomzz kan også legges ned «trinnløst helt ned til liggeposisjon», ifølge en pressemelding fra Volkswagen. Setene kommer dessuten i en variant de kaller Apple Skin, et skinnliknende materiale som kun er laget av fornybare råstoff.

Konseptbilen har ellers såkalte «selvmordsdører» som åpnes hver sin vei, og med det ingen B-stolpe. Den har også kameraer i stedet for konvensjonelle sidespeil.

Selvmordsdører skal gi enkelt innsteg i bilen.

I.D Roomzz er i utgangspunktet ment for Kina og USA, og bilen skal først lanseres i Kina i 2021.

Europa er ikke en «umiddelbar prioritet», sier Volkswagens markedssjef Jürgen Stackmann ifølge Autocar.

Volkswagens første bil i ID-serien, med internt kodenavn Neo, skal for øvrig avdukes endelig i september. Volkswagen vil åpne for forhåndsreservasjoner av bilen 8. mai.

ID Roomzz
annonse