Tek.no

Nyhet

Her er Cadillacs første elbil

Skal ta opp kampen mot Tesla.

GM
14 Jan 2019 09:05

Den amerikanske motorgiganten GM vil nå bruke bilmerket Cadillac til å lede an sin nye satsing på elbil. Nå har de sluppet sine første bilder av den nye bilen, melder Electrek.

Lite konkret ennå

Vi nordmenn assosierer nok merket Cadillac først og fremst med store «flak» fra 50- og 60-tallet, men dette uttrykket har de bevegd seg vekk fra i nyere tid.

Deres første elbil ser ut til å bli det man kaller en crossover-modell, og ut ifra de få bildene selskapet har sluppet kan det bli å bli et skikkelig blikkfang av en bil.

Ved første øyekast minner den oss faktisk en god del om Bytons kommende elbil.

GM har ikke sagt et ord om hva slags spesifikasjoner bilen vil ha, bortsett fra at den vil være basert på selskapets BEV3-plattform.

GM

Med andre ord tenker de mye den samme tanken som for eksempel Volkswagen, som også jobber med å få på plass en elbil-plattform som skal kunne brukes på tvers av flere modeller.

Det betyr angivelig at det vil bli mulighet for ulike typer løsninger, som for eksempel biler med for- eller bakhjulsdrift, samt firehjulstrekkere. Det skal også i tillegg bli ulike størrelser på batteripakkene.

Skal by på bedre plass

Ifølge nettsiden Electrek planlegger Cadillac å bruke fordelene elbiler har til å gjøre plassen inni bilen større. Elbiler trenger ikke på langt nær like mye plass til drivlinjer og motor, noe som altså skal komme kupé-plassen til gode.

GM skal angivelig være den produsenten som har solgt flest elbiler i USA, bortsett fra Tesla.

Med den nye satsingen vil nok GM prøve å ta skalpen til Musk og hans Tesla, og hvorvidt de vil lykkes gjenstår å se. Det står ingenting om når konseptbilen til Cadillac er ventet å komme.

Byton sin første elbil er klar for produksjon:
Her kan du se de nyeste bildene fra årets CES-messe »

(Kilde: Electrek)

Les også
Nissan ser for seg enorm rekkevidde for sin nye konseptbil
Les også
Nå vet vi mer om fremtids-elbilen til Byton
Les også
Tesla må se seg slått i test av autopilot-systemer
Les også
Lover fullstendig selvkjørende elbil i 2021
annonse