Tek.no

Nyhet

NetOnNet tar inn Xiaomi – varsler større satsing på kinesiske produkter

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
18 Mai 2018 10:10

Telefonene til den kinesiske mobilgiganten Xiaomi har vært tilgjengelige fra enkelte små nettbutikker i Norge en periode allerede, men nå kommer også NetOnNet på banen.

De har nemlig tatt inn Xiaomi Mi Mix 2, 2S, Redmi 5, 5 Plus og Mi A1 for salg.

– Xiaomi er én av flere spennende merkevarer som stadig flere nordmenn har et forhold til, men hittil har det ikke vært enkelt å kjøpe mobiltelefoner her til lands fra verdens fjerde største mobilprodusent. Det er i seg selv grunn nok til at vi i NetOnNet ønsker å ta tak i dette. Samtidig tilbyr NetOnNet - som eneste aktør i Norge - nå mobiltelefoner fra Xiaomi med norsk språk og nordiske menyer, sier Peter Andersson, leder for NetOnNets norske virksomhet.

Kontor i Kina

Han sier at en stor delegasjon med innkjøpere og teknologieksperter fra NetOnNet nylig var i Kina. Hjem hadde de med seg «flere spennende kvalitetsprodukter fra ulike kjente teknologiprodusenter».

– Vi har et eget kontor i Kina som ligger tett på pulsen og følger med på trendene, noe som gjør det enklere å forfølge dialoger og muligheter med ambisjon om å være tidlig ute med det som er nytt og spennende, sier Andersson.

Honor 10 til forhåndsbestilling

NetOnNet har også tatt inn Huawei Honor 10 til forhåndsbestilling. Honor-serien har tidligere levert toppmodellytelse til en pris som lå langt lavere, og årets modell ser ut til å gjøre det samme.

Telefonen får en rammeløs 19:9-skjerm på 5,84 tommer med iPhone X-aktig skjermleppe og oppløsning på 2280 x 1080.

Honor 10 har ikke det ville Leica-merkede trippelkameraoppsettet som toppmodellen P20 Pro har, men en del av de avanserte kamerafunksjonene fra storebroren skal være inkludert også her. Det er også et stort batteri på 3400 mAh, som bør gi god brukstid, og Huaweis topp-prosessor Kirin 970, den samme som sitter i P20 Pro.

Telefonen lanseres 25. mai til 4690 kroner, melder NetOnNet.

– Dette er et eksempel på et forholdsvis lite kjent mobilmerke i Norge, som blir stadig mer populært i resten av verden, da telefonene har funksjoner og spesifikasjoner som matcher mer kjente modeller. Prisen på 4690 kroner gir ekstremt mye telefon for pengene, sier Andersson.

Da vi testet Honor 9 konkluderte vi for øvrig med at det var en god og pen telefon til en ålreit pris, men at det ikke hadde skjedd så mye siden Honor 8, og at konkurransen siden da dessuten hadde blitt langt sterkere. «Et ganske hyggelig gjesp», noterte vår anmelder.

Les også
Redmi Note 7 blir en råtassmobil til bare 1200 kroner
annonse