Til hovedinnhold

Huawei: – Vi skal være den største mobilprodusenten innen utgangen av 2019

I forrige kvartal solgte det kinesiske mobilselskapet Huawei flere smartmobiler enn Apple, og ble dermed verdens nest største mobilprodusent.

Nå forteller Huawei-sjefen Richard Yu at de har større ambisjoner enn å selge flere mobiler enn Apple. Selskapet har nemlig ambisjoner om å bli verdens største mobilselskap innen utgangen av 2019, skriver Bloomberg.

Høye mål

Richard Yu viste frem selskapets nyeste bærbare PC under Mobile World Congress tidligere i år.

I løpet av de første seks månedene i år har Huawei solgt 95 millioner mobiler, og har sagt at målet er å ha solgt 200 millioner før året er omme. Det har bare Apple og Samsung klart før dem, men med Huaweis nåværende vekst ligger de godt an til å klare målet.

Det neste målet er deretter å ha en markedsandel på 20 prosent, noe som vil løfte dem over både Apple og Samsung. Dette skal de altså klare i løpet av fjerde kvartal neste år.

USA fortsetter å være en stor utfordring

Som Bloomberg påpeker har imidlertid Huawei én viktig utfordring: Mobilsalget i USA. Selv om Huawei har vokst seg stor i Europa, Asia og Afrika, er det nesten ingen som har hørt om dem i USA.

Huawei har prøvd å få mobilene sine inn i det amerikanske markedet via mobiloperatører som Verizon og AT&T, men avtalene har aldri gått igjennom på grunn av sikkerhetsbekymringer. I 2014 ble Huawei beskyldt for å spionere på amerikanere på vegne av kinesiske myndigheter. To år senere ble situasjonen snudd på hodet da det ble avslørt at amerikanske NSA hadde spionert på Huawei. Senest i juni i år uttrykte Huawei-toppsjefen Eric Xu frustrasjon over amerikanske politikere som han kalte trangsynte, og nevnte kongressmannen Jim Banks og senatoren Marco Rubio ved navn.

Bloomberg skriver at Huawei er nødt til å få gjennomslag i det amerikanske markedet hvis de skal kunne dominere mobilmarkedet på lang sikt.

annonse