Nyhet

Nå vet vi mye mer om «PlayStation 5»

Mange detaljer avslørt i intervju.

Bortsett fra noen i Sony, er det ingen som egentlig vet om selskapets nestegenerasjons spillkonsoll kommer til å bli kalt «PlayStation 5». Men etter nummer to og tre og fire, er det jo visse muligheter for at Sony fortsetter i samme trend.

Uansett hva navnet blir, har konsollens sjefsdesigner Mark Cerny nylig avslørt en rekke detaljer rundt maskinvaren i et intervju med Wired.

8K og «strålesporing»

Det som er klart per i dag er at PS5 – vi kaller den det for enkelhets skyld – vil bli et langt kraftigere beist enn dagens spillkonsoller. Den vil støtte 8K-oppløsning, såkalt strålesporing og langt raskere lagring. De viktigste komponentene leveres av AMD.

AMD skal inn i PS5, men med noe nyere enn dette.

Prosessoren med åtte kjerner er basert på den kommende tredjegenerasjons Ryzen bygd på 7 nanometer-teknologi, mens et spesielt grafikkort basert på Navi-arkitekturen vil ta seg av det visuelle.

Navi ligger også i AMDs fremtid, og det er knyttet mye spenning til hvordan denne arkitekturen vil stå seg mot Nvidias dominans med tanke på både ren ytelse og nye teknologier.

Derfor er det meget interessant når Sony bekrefter at den kommende PS5 vil komme med støtte for strålesporing, altså teknologien som kan gjøre lys og reflekser mer virkelighetstro.

Konsollen skal også støtte 3D-audio i maskinvaren og kunne takle oppløsninger opp til 8K.

Får en heftig SSD

Etter hvert som nyere spill har blitt stadig større, har også lastetidene blitt stadig mer plagsomme. Konsoller belager seg jo stort sett på tradisjonelle harddisker til å lagre innholdet lokalt, og det holder selvsagt ikke i våre dager.

Vi aner ikke hvem som står bak SSD-en i PS5. Her er en SSD i M.2-formatet.

PlayStation 5 kommer derfor til å få en SSD. Ikke skal det være en hvilken som helst slags SSD heller – ifølge Mark Cerny skal denne SSD-en ha bedre ytelse enn det finner hos dagens løsninger for vanlige forbrukere.

Som et eksempel skal Cerny ha demonstrert dette med å bytte en scene i Spider-Man. Dette tok da femten sekunder på en PS4 Pro, og litt under ett sekund på det nye systemet.

Blir bakoverkompatibel med PS4

Ett viktig punkt for alle som vurderer en ny konsoll er spørsmålet om man kan bruke sine gamle spill på den nye maskinvaren – altså bakoverkompatibilitet. Her sier Sony at det ikke skal være noen problemer PS5 skal takle både vanlige PS4-spill og PSVR-titler.

En ting som dog er helt i det blå, er akkurat når Sony har planer om å få den nye konsollen ut på markedet. Men Cerny avkrefter i intervjuet med Wired at det kommer til å skje i 2019.

Så da er det vel bare å krysse fingrene for 2020.

Microsoft slipper ny Xbox:
Nye Xbox One S har ikke diskdrev »

(Kilde: Wired)

Les også
Playstation 5 vs. nye Xbox
Les også
Playstation Now er nå tilgjengelig i Norge
Les også
Playstation 5 kan bli tidenes retro-konsoll
Les også
Nei, PlayStation 5 kommer ikke i år
annonse