Tek.no

Nyhet

Samsung vil fortsette å utfordre Apple på nettbrett

Galaxy Tab S5 skal visstnok lanseres til høsten, sammen med Galaxy Watch 2.

Torstein Norum Bugge, Tek.no
9 Juli 2019 11:02

Apple har etablert seg som den tilnærmet eneste og dominerende aktøren på nettbrettmarkedet, med sin iPad-portefølje. For fire-fem år siden forsøkte nesten alle seg på nettbrett, men Android-brettene har sakte, men sikkert dødd ut. I dag er det nesten kun Samsung og Huawei som fortsatt prøver seg i denne kategorien.

Nå melder GSMArena om at i alle fall førstnevnte også har ambisjoner om å fortsette å konkurrere i toppen, noe som understøttes av angivelig lekkede plansjer fra Samsung selv.

Her kan vi tydelig se at selskapet planlegger lansering av Galaxy Tab S5 i tredje kvartal i 2019, altså til høsten. Her kan vi også se en rekke andre nettbrett, som eksempelvis brett i A-serien og en Galaxy Tab S5e.

Vi kan også se at høsten blir lanseringstid for Samsungs neste Microsoft Surface-konkurrent: Samsung Book 3. Selskapet har allerede en konkurrent i form av dagens Book 2, men denne ser altså ut til å bli frisket opp eller byttet ut helt.

Samsung/GSMArena

Tab S-serien har alltid vært nettbrett helt i toppsjiktet, så vi kan nok forvente minst samme funksjonsnivå som dagens iPad Pro-modeller. Dette betyr høyst sannsynlig også pennestøtte, om Samsung ønsker å konkurrere på samme premiss som Apple.

Avslørte også Galaxy Watch 2

Mens den første plansjen viser kommende nettbrett, viser den andre plansjen (med overskriften «Wearable Line-Up») kommende smartklokker og treningsarmbånd. Her kan vi se fire produkter listet opp:

  • Galaxy Watch 44 mm
  • Galaxy Watch 40 mm
  • Galaxy Watch Active
  • Fit 2 Pro
...og her er selskapets kommende smartklokker.
Samsung/GSMArena

De to førstnevnte skal også komme i tredje kvartal, så det kan virke nærliggende å tro at Samsung vil lansere både nettbrett og smartklokker på samme arrangement til høsten.

Samsung har også tidligere tilbudt smartklokker i ulike størrelser, akkurat som Apple. Både nettbrettene og smartklokkene kan dermed virke som et ytterligere forsøk fra den koreanske produsenten på å sementere stillingen som premium-alternativet til Apple på Android-siden.

Lyst til å vite mer?
Da burde du leste testen vår av Galaxy Tab S4 »

(Kilde: GSMArena)

annonse

Les også